Turkiska medier rapporterar under natten att flera personer har gripits under misstanke att de ska ha planerat ett attentat mot svenska konsulatet. Uppemot 15 personer kan vara inblandade.

Det var under lördagen som turkiska säkerhetsstyrkor genomförde en serie räder mot personer som misstänks för inblandning i planeringen av attentat mot de svenska och nederländska konsulaten.

LÄS ÄVEN: Länder stänger beskickningar i Turkiet – risk för muslimsk terror

Det rapporteras att räderna genomförts mot personer som man misstänker kan ha kopplingar till den muslimska terrororganisationen IS. De gripna uppges ha förts till förvaringsplatser som tillhör den turkiska antiterror-avdelningen.

Polischefen i Istanbul väljer emellertid att gå ut och neka till att det skulle handla om förberedelser till attacker mot utländska konsulat. DI rapporterar att den turkiska polisen inte funnit några ”konkreta hot” mot dessa mål. Den turkiska tidningen Hürriyet erfar att polisens antiterror-enhet ska avslöjat att det även finns planer på att attackera religiösa mål som hör samman med kristendom och judendom.

UD:s pressjour meddelar till TT att de följer utvecklingen, men inte vill kommentera ärendet mer för tillfället.

LÄS ÄVEN: Sverige framställs som legitimt mål för terrorattacker