I Partille har flera personers husdjur under den senaste tiden insjuknat och i flera fall dött av förgiftning. Detta misstänker man beror på att någon lägger ut förgiftad mat. Sammanlagt har ett tiotal katter dött under de senaste veckorna.

Djurplågeri och i synnerhet av katter är något Samhällsnytt rapporterar om ofta. Senast i augusti var det dock hundar som förgiftats av spetsad mat som placerats ut i Örebros parker.

Nu är det Partille och särskilt området kring Björndammen som drabbats, rapporterar Göteborgs-Posten. I Facebookgrupper diskuterar djurägare om hur deras katter blivit sjuka eller dött.

LÄS ÄVEN: Katter får svansen avskuren runt om i landet

Att alla katter som blivit sjuka har fått i sig gift har man inte kunnat bekräfta, men man misstänker att det handlar om spetsad mat som placerats ut.

Katt i chock

En av de drabbade är Kay Johansson vars sjuåriga katt Gunnar avlivades i torsdags. I onsdags eftermiddag ville katten plötsligt inte äta sin mat och senare kräktes han mycket. När han på natten började gå vingligt och kräktes ännu mer togs han till ett djursjukhus.

Där konstaterade man att kattens kropp var i chock och den gavs dropp och syrgas. Dagen därpå meddelade man att Gunnars liv inte gick att rädda. Dödsorsaken var enligt djursjukhuset glykolförgiftning.

Johansson är övertygad om att matförgiftning är orsaken och har gjort en polisanmälan.

– Vad är det för människa som gör något sådant? Och tänk om ett barn hade fått i sig det här? säger Kay.

LÄS ÄVEN: Katt sköts i ögat: ”Övertygad om att det var med avsikt att döda”

Även andra djurägare vars katter dött har fått bekräftat att dödsorsaken varit förgiftning.