Fem personer har skadats i en serie knivattacker i köpcentret Arndale i Manchester, England. Antiterrorstyrkan utreder ärendet efter att knivmannen löpte amok och gjorde utfall mot människor i fredags morse. En man i 40-årsåldern har arresterats, misstänkt för attackerna.

Vittnen beskriver händelsen, rapporterar the Independent.

– En man sprang omkring med en kniv och gjorde utfall mot flera personer, en som kom in i min affär och var väldigt skakad. Snart därefter sa säkerhetsvakterna till alla affärsinnehavare att stänga dörrarna och flytta allmänheten längst in i affärerna.

Sjukvårdare har tagit fyra personer till sjukhus men inga detaljer om offrens skadeläge har släppts.

Enligt folk på Twitter ska mannen nedan vara den person som gripits för attackerna. Till höger ser man också en polis med en elpistol:

Utanför köpcentret togs denna bild:

Här en video på sekvensen av vad som sägs vara gärningsmannen:

https://twitter.com/markantro/status/1182619120694693888?s=20

Polisen kunde inte bekräfta om fler personer var inblandade i attacken men stadens vice borgmästare sa att området hade säkrats.

– I detta tidiga skede håller vi ett öppet sinne för motivet till denna fruktansvärda incident och omständigheter såsom vi känner till dem, sa en talesperson för polisen.

– Givet platsen för incidenten och dess natur har poliser från antiterrorstyrkan North West tagit över utredningen medan vi fastställer omständigheterna.

Premiärminister Boris Johnson sa att han var chockad över incidenten i Manchester och att hans tankar går till de skadade och de som påverkats.