Kyrkor i de franska städerna Bordeaux och Paris attackerades i veckan, där den i huvudstaden utsattes av vandaler som klottrade vänsterextrema och anarkistiska slagord och symboler på dörrarna.

På tisdagen hittades Trefaldighetskyrkan i Bordeaux med minst 17 ”stötar” i kyrkans fönster, med sex stålkulor nära fönstren som lyckats skada men inte krossa glaset.

LÄS ÄVEN: Franska folket befarar den europeiska befolkningens utrotning

Fader Samuel Volta, kyrkoherde i Bordeaux stift, kommenterade attacken.

– I det aktuella sammanhanget var vi till en början väldigt rädda och tänkte på det värsta när vi hörde nyheterna. Slutligen ser det mer ut som en fruktansvärd ”dumhet”.

Fader Volta tillade att ”att leva tillsammans är lite av en daglig utmaning” i grannskapet där kyrkan ligger, men underströk att församlingen är fredlig och att det lokala katolska samfundet inte har utsatts för några tidigare fientligheter.

LÄS ÄVEN: Franska generaler varnar för inbördeskrig – stöds av Le Pen

I Paris attackerades en annan kyrka i hjärtat av staden nära Louvren. Vandalerna klottrade vänsterextrema slagord och anarkistiska symboler på dörrarna till Eglise Saint-Roch från 1600-talet.

Händelserna är bara de senaste antikristna attackerna som ägt rum i Frankrike denna julsäsong och kommer efter att en julkrubba i Illkirch-Graffenstaden, en förort till Strasbourg, sattes i brand förra veckan av två okända gärningsmän.

LÄS ÄVEN: Frankrike: Franska barn i minoritet i många städer enligt ny statistik

Bara några dagar senare i Lormont arresterades en man efter att ha huggit ner en lokal julgran som installerats vid stadshuset medan han skanderade ”Allahu Akbar”.