Hagaparken_polis_83773
Inrikes

Flera sexuella övergrepp i Hagaparken i Solna – kvinna hotad med kniv

Publicerad 7/28/2018
Annons

Under veckan har flera kvinnor utsatts för sexuella ofredanden när de befunnit sig i Hagaparken i Solna strax norr om Stockholm. Polisen kunde till slut gripa en man på onsdagen men på torsdagen rapporterades om ytterligare övergrepp.

Tre separata larm om ofredanden inkom till polisen under tisdagen och onsdagen från kvinnor som rört sig i den populära parken. I ett av fallen blev kvinnan även hotad med kniv. När ytterligare ett larmsamtal kom in under onsdagen var polisen snabbt på plats och grep den misstänkte. Den misstänkte gärningsmannen släpptes dock på fri fot eftersom bevisen var otillräckliga för att hålla honom fortsatt anhållen. En utredning mot mannen pågår dock.

Under torsdagsförmiddagen ringde återigen en kvinna in till polisen och anmälde att hon hade blivit antastad när hon var ute och promenerade i parken. Enligt kvinnan ska gärningsmannen ha dykt upp bakom henne, lagt sina armar om hennes kropp och klämt på hennes bröst. Kvinnan ska då ha försökt ta sig loss och ramlat till marken medan mannen sprungit ifrån platsen.

Jerry Elmqvist, kommunpolis i Solna: ”Nu kan man konstatera att det är minst en till gärningsman. Utredning fortgår i det tidigare ärendet, men det här blir ju ett nytt ärende”. Enligt Elmqvist ska tillvägagångssätten vid övergreppen ha skett på ett liknande sätt. I de flesta av fallen har gärningsmannen som i det senaste fallet dykt upp bakom kvinnorna, tagit båda armarna runt dem samt hållit och klämt på brösten.

Polisen uppges ha fått bra signalement på gärningsmannen men önskar erhålla fler uppgifter från vittnen. Alla typer av tips uppges vara av intresse. Vilka signalementsuppgifter polisen har fått framgår dock inte. Med anledning av veckans händelser kommer polisen öka sin närvaro i parken.

Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
554Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons