Flera personer skadades, däribland en polis, allvarligt när en sudanesisk migrant gick till attack i en hotellbyggnad i Glasgow i Skottland som används som asylboende under coronaepidemin. Gärningsmannen sköts därefter ihjäl av polisen. Det rapporterar brittiska medier.

Händelsen inträffade vid 16:30-tiden på Hotell Park Inn på West George Street på fredagen. Inga uppgifter om gärningsmannen identitet har ännu offentliggjorts.

Den knivhuggne polisen uppges ha åsamkats allvarliga men inte livshotande skador. Två av de knivhuggna uppges vara hotellets receptionister. Vissa källor rapporterar flera dödsfall men sex skadade är den hittills enda bekräftade uppgiften.

Enligt uppgift i brittiske media från företrädare för Afghan Human Rights Foundation används hotellet för närvarande för att inhysa asylsökande migranter. Enligt andra källor ska de boende inte vara asylsökare utan illegala migranter. De asylsökande/illegala som bor på hotellet ska enligt samma källa ha belagts med yttrandeförbud till media.

Motivet: var missnöjd med maten

På lördagen offentliggjordes att den oskaddliggjorde gärningsmannen var migrant från Sudan. Motivet till attacken ska ha varit att han var missnöjd med matensom serverades på hotellet och därför kände sig hungrig.

Polisen uppger att man har situationen under kontroll och att man inte letar efter någon ytterligare gärningsperson. Området kring hotellet har spärrats av och allmänheten uppmanas att hålla sig borta från platsen.

Händelsen har enligt brittiska medier ännu inte officiellt rubricerats som ett terrordåd men att så kan komma att ske när polisens avdelning för terrorbekämpning granskat fallet.

Flera ledande politiker, däribland Skottlands försteminister Nicola Sturgeon, Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och Nigel Farage, har gjort officiella uttalanden om händelsen där man beskriver den som ”förfärlig” och tillkännager sitt deltagande med offren och deras anhöriga.