skjutningar-karlstad
Inrikes

Flera skadade vid skjutningar in i lägenheter i Karlstad – men ingen fara för allmänheten enligt polisen

Publicerad 7/31/2019
Annons

På tisdagen anhölls en person misstänkt för inblandning i en skjutning natten innan genom fönstret i en lägenhet i det invandrardominerade ’utsatta’ området Kronoparken i Karlstad. En man träffades av flera skott och fick föras till sjukhus. Natten mot onsdagen skadades ytterligare en person vid en liknande händelse. Men polisen anser inte att det utgör någon fara för de boende i allmänhet att det skjuts in genom fönstren.

Polisen är förtegen om den anhållne mannen utöver att han är misstänkt för mordförsök. Man vill inte uppge, ålder, härkomst eller eventuellt tidigare känt kriminellt CV.

Polisen säger dock att arbetshypotesen är att skjutningarna in i lägenheter är kopplade till uppgörelser mellan gängkriminella och att identiteterna på de personer som beskjutits och den ”problembild” man vet finns i området styrker den hypotesen.

Tekniska undersökningar av båda brottsplatserna pågår och polisen säger sig bedriva ”mycket inre spaning”. Samtidigt bedömer man att det inte råder någon större fara för allmänheten men att lokalpolisområde Karlstad ändå nu arbetar med vad man kallar ”trygghetsskapande åtgärder”. Exakt vad dessa består i framgår inte.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons