polisbil blåljus

Faksimil Facebook

Inrikes

Flera skottlossningar på söndagen – en död

Publicerad 3/7/2022
Annons

Efter en skottlossning i Kalmar avled offret på sjukhus. Samma kväll skottskadades ytterligare en man i Göteborg.

Vid kl 20.40 på söndagskvällen larmar flera personer polisen om att de har hört skott avlossas på Ängö i Kalmar. Polispatruller som skickas till platsen påträffar en skottskadad 25-årig man.

– Det var ett stort antal uppringare som hörde av sig och berättade att det hörts skott i området. Vi skickar dit patrull som snabbt anträffar en skottskadad person, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till statstelevisionen.

Den skottskadade mannen fördes till sjukhus med ambulans men hans liv gick inte att rädda.

– Självklart är vi mycket bekymrade över den här utvecklingen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till statsradion.

Tidigt på måndagsmorgonen avslutades den tekniska undersökningen och avspärrningarna hävdes. Polisen vädjar till allmänheten om tips och iakttagelser från området kring Ängö.

På måndagsmorgonen är ingen misstänkt gärningsman ännu gripen. Fallet rubriceras som mord.

Göteborg

Vid 23-tiden larmas polis till Hammarkullen där boende hört smällar.

– Det visar sig att det är en man född 02 som är skottskadad och förd till sjukhus, säger Göran Carlbom vid polisen till statstelevisionen.

Den skadade är känd av polisen sedan tidigare och hans skador beskrivs som allvarliga men inte livshotande. Flera personer har eller ska hämtas in för förhör.

Vid 4-tiden kunde polisen gripa en man i 40-årsåldern för försök till mord. Efter förhör anhölls han av åklagare misstänkt för mordförsök.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
628Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons