I Norrköping skottskadades en man och i Hörby har en man avlidit efter att ha blivit skjuten. Under natten sköts det även i Kalmar och sprängdes i Södertälje.

Larmet kom in till polisen vid 21-tiden på torsdagskvällen om skottlossning i centrala Norrköping. En man i 25-årsåldern har förts till sjukhus med skottskador men ska enligt polisen inte vara livshotande skadad.

Polisen har under natten arbetat med ärendet och händelsen rubriceras som försök till mord samt grovt vapenbrott.

En man i 35-årsåldern hämtades in till förhör och anhölls sedermera misstänkt för medhjälp till försök till mord.

Hörby

Vid 22-tiden skickas polis och ambulanssjukvård ut efter att en skottskadad person påträffats utomhus. Polisen söker efter två maskerade gärningspersoner som lämnat brottsplatsen på cyklar.

Mannen som påträffats är konstaterad avliden på plats. Två män som togs in på förhör anhölls skäligen misstänkta för mord.

Kalmar

Vid 2-tiden under natten mot fredagen skedde en konstaterad skottlossning på en parkeringsplats i Kalmar. Ingen skadad person har påträffats.

Anmälan om grovt vapenbrott har upprättats men ingen misstänkt har gripits

Södertälje

Vid midnatt förstörs en bil i en detonation. Ingen person skadades och polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse samt grovt brott mot lagen om farliga varor.

Under natten har polisen utfört husrannsakningar och pratat med personer som kan ha hört eller sett händelsen.