polis kontroll
Inrikes

Flera skottlossningar – två skadade

Publicerad 6/6/2022
Annons

Under söndagskvällen och natten mot måndagen skedde skottlossningar i Hässleholm i Skåne och Norsborg i Stockholm. Dessutom utsattes en ambulans för stenkastning då de skulle hämta en sjuk person.

I Hässleholm larmades polisen kl 20.34 om en skottlossning i stadens centrala delar. En person anträffas med förmodad skottskada utomhus på Götagatan. Polis och ambulanssjukvård skickas till adressen. Enligt uppgifter ska offret, en tonårspojke under 18, inte ha livshotande skador.

– Vi har ett flertal patruller på platsen och vidtar utredningsåtgärder. Vi ska höra med eventuella vittnen. Sen väntar vi på kriminaltekniker och specialsökhund med förare, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen, till statstelevisionen.

LÄS ÄVEN: Skjutningarna på nya rekordnivåer: ”Fruktansvärt år framför oss”

Under senare tid har det skett ett flertal skjutningar och en stor sprängning just vid Götagatan och nyligen sattes tre övervakningskameror upp i området.

Ingen person är frihetsberövad. En anmälan om försök till mord är upprättad. 

Norsborg

I Stockholmsförorten Norsborg gick larmet kl 1.32 under natten då en man i 20-årsåldern själv kontaktade polisen och uppgav att en för honom okänd man skjutit honom men att han lyckats ta sig till Karolinska sjukhuset i Huddinge på egen hand.

Skadorna bedöms vara allvarliga men inte livshotande. Brottsplatsen är lokaliserad till Norsborg och en brottsplatsundersökning har genomförts av kriminaltekniker.

LÄS ÄVEN: Män med utländsk bakgrund grovt överrepresenterade i skjutningar

– Under förmiddagen har vi lokaliserat brottsplatsen och säkrat tekniska spår. Vi har också gått igenom övervakningsfilmer och har poliser på plats för att ta vittnesuppgifter, säger Ola Österling, presstalesperson för Stockholmspolisen, till statstelevisionen.

Polisen utesluter inte att det handlar om flera gärningsmän och har inlett en förundersökning om mordförsök. Ingen misstänkt har ännu gripits.

Vårberg

Under natten gick det även våldsamt till i Stockholmsförorten Vårberg där en ambulans kl 3.33 under utryckning utsattes för stenkastning.

– Ambulansförarna hade precis hämtat personen och står kvar på platsen när okända personer börjar kasta sten mot dem, det är obegripligt, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till statstelevisionen.

Polisen har nu inlett en förundersökning om blåljussabotage. Ingen har ännu gripits för attacken.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons