krossat glas

Foto: Yannick Bammert.

Inrikes

Flerfamiljshus utsatt för bombattentat

Publicerad 12/14/2021
Annons

Under natten mot tisdagen detonerade en kraftig sprängladdning i en fastighet i Falkenberg. Entrédörren sprängdes bort och flera bilar i området skadades.

– Jag vaknade av smällen och att det skakade i byggnaden. Det kändes som en katastrof, säger en boende till Hallands Nyheter.

Det var vid 2-tiden bomben detonerade och orsakade omfattande skador.

– Det var en riktigt kraftig explosion och det har blivit en hel del skador på fastigheten, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisregion Väst, till TT.

På tisdagsmorgonen skickades polisens bombgrupp till platsen.

Exakt vad det är som sprängts är okänt men incidenten rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person skadades.

Misstänkt farligt föremål

Bombgruppen dröjde med att komma fram till Falkenberg då man var upptagna med ett misstänkt farligt föremål i Göteborg. Där gick larmet vid 3-tiden i Gamlestaden.

– En privatperson ringde in om ett misstänkt föremål och när vi kom till platsen bedömdes det vara ett potentiellt farligt explosivt föremål så platsen är avspärrad i väntan på att bombskyddet ska kunna avgöra vad det är, sa Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisregion Väst initialt till TT. 

Vid 6-tiden kunde man konstatera att det inte var något farligt föremål och avspärrningarna hävdes. Dock har man ändå inlett en förundersökning om grovt olaga hot. Föremålet hade placerats vid en bil.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons