På fredagen presentrerar forskaren Sameh Egyptson sin avhandling om hur islamister har infiltrerat Sverige. Nedan följer en direktsänd video från Lunds universitet.

Klockan 14 inleds presentationen av Sameh Egyptsons avhandling på 740 sidor. Egyptson har under flera år kartlagt hur Muslimska brödraskapet ska ha infiltrerat både organisationer och politiska partier i landet.

LÄS ÄVEN: Forskare varnar för islamisters infiltration av svenska partier: ”Det är dags att utreda saken nu”

Egyptson pekar ut muslimska ledare, politiska partier och myndigheter i sin forskning. Kommuner och myndigheter har genom åren delat ut hundratals miljoner kronor till studieförbund, skolor och organisationer som forskaren hävdar styrs av islamister.

En av dessa som anklagas för att vara Muslimska brödraskapets organisation i Sverige är Islamiska förbundet. Ett inflytelserikt nätverk som lyfter miljontals kronor i stöd från skattebetalarna och även driver Stockholms moské på Södermalm.

Säkerhetsarrangemang

Lunds universitet har tvingats vidta säkerhtsåtgärder inför presentationen däribland har byggnaden stängts ned. Detta efter att islamister har uttryckt att de tänker närvara och protestera mot avhandlingen.

Nedan följer en direktsänd video från presentationen. Videon kan även ses HÄR

LÄS ÄVEN: Centerpartiet anordnar seminarium med kopplingar till Muslimska brödraskapet