I mitten av augusti sköts en man i Lerum. Vid skjutningen passerade en kvinna platsen som var nära att bli ytterligare ett oskyldigt offer som befunnit sig på ”fel plats vid fel tillfälle”.

Det var på eftermiddagen den 13 augusti som polisen fick in ett larm om skottlossning i centrala Lerum. På platsen hittades en skottskadad 39-årig man. Han hade träffats i benet och fördes till sjukhus.

Vid skottlossningen hade även en kvinna befunnit sig på platsen.

LÄS ÄVEN: Rädsla efter skjutningen i Eskilstuna – elever vill bära skyddsväst

– Hon hamnar i skottlossningen när hon är ute och promenerar. Hon skadades inte, som tur var, men hon befann sig i direkt anslutning, har kammaråklagare Carolyn Westeröd tidigare uppgett.

Bedömningen blir att både mannen och kvinnan utsatts för mordförsök.

Tonåringar häktade

Nu har två killar, 18 och 17 år gamla, häktats på sannolika skäl misstänkta för brotten. Båda är tidigare dömda för narkotikabrottslighet.

18-åringen har också dömts för våldsamt motstånd och misshandel, och 17-åringen för olaga hot.

Även den skottskadade 39-åringen är häktad misstänkt för grovt vapenbrott. Man tror att också han hade ett vapen på sig vid tillfället.

LÄS ÄVEN: Skottlossning vid pizzeria – 14-åring sköts ”av misstag”

Enligt åklagaren är teorin är att två män hjälpt 39-åringen att göra sig av med vapen och ammunition innan polisen hann fram till brottsplatsen. Männen sitter häktade misstänkta för grovt skyddande av brottsling.

En av dem är en yngre släkting till 39-åringen och misstänks även för grovt vapenbrott efter att man hittade ett vapen i dennes bostad i samband med gripandet.