I södermanländska idyllen Trosa håller lokalpolitikerna varandra om ryggen, oavsett parti- och blocktillhörighet. De styrande borgerliga partierna har träffat en överenskommelse med Socialdemokraterna som innebär en minst sagt rejäl löneförhöjning för partiets toppnamn Magnus Johansson.

Överenskommelsen innebär att det socialdemokratiska oppositionsrådet Magnus Johansson får påökt med hela 17.000 kronor, från 53 000 kronor i månaden till 70 0000 kronor. Det rapporterar Södermanlands Nyheter.

Beslutet motiveras officiellt av att de borgerliga partierna vill ha hårdare politiskt motstånd från oppositionen. Man menar därför att Johansson måste ges möjlighet att ägna sig åt politiken på heltid – något han inte anses kunna göra med en månadslön på endast 53 000 kronor.

Någon millimeterrättvisa blir det dock inte. Styrande moderata kommunalrådet Daniel Portnoff ger samtidigt sig själv 84 000 kronor i månaden för att markera att han fortfarande står högst i rang i kommunen och för att inte de politiska oddsen ska jämnas ut helt.