På tisdagen hålls det amerikanska mellanårsvalet. 35 av senatens 100 platser står på spel och samtliga representanthusets 435. I 36 delstater väljs också guvernörer. Enligt mätningarna ligger Republikanerna bra till. Samtidigt står det klart att Trump kandiderar igen i nästa presidentval.

Mellanårsvalet ses samtidigt som ett betyg på hur folket anser att den sittande presidenten skött sig och resultatet påverkar dennes möjligheter att driva igenom sin politik.

Enligt mätningar kommer det bli Republikanerna som går segrande ur valet med ytterligare 15 – 25 platser i representanthuset, tillräckligt för att ta över makten.

LÄS ÄVEN: Demokrater ratar Biden – vill ha annan kandidat 2024

Avseende senaten är läget inte lika klart – vissa tror på en liten framgång för Republikanerna, andra tror på status quo med ett fortsatt jämviktsläge på 50–50.

Bland valets viktigaste frågor finns områden som aborträtten, inflationen, kriminaliteten och invandringen.

Trump kandiderar 2024

Det tycks nu inte råda några tvivel om att före detta president Donald Trump kommer att ställa upp igen i presidentvalet om två år. På ett valmöte för ett par dagar sen hintade han ännu en gång om sin kandidatur, och denna gång på kanske det hittills mest övertygande sättet.

LÄS ÄVEN: Biden i nya pinsamma klipp – förtroendesiffrorna dalar

Enligt uppgifter kommer Trump att officiellt meddela sin kandidatur nästa tisdag.

Musk: Rösta på Republikanerna

I en tweet på måndagen uppmanar Twitterägaren Elon Musk väljare att rösta på Republikanerna.