Efter att ha fått informationen har italiensk polis arresterat 15 individer som misstänks ingå i en gruppering som hjälpt smuggla muslimska terrorister till Italien förtäckta som illegala invandrare och asylsökande.

Arresteringarna skedde under veckan i Palermo, Trapani, Caltanissetta och Brescia.

– Jag berättar vad jag vet för att vill förhindra er från att hitta en kamikazearmé i Italien, säger den före detta jihadisten till polisen.

En av de misstänkta var av särskilt intresse för polisen efter att de fått reda på att han lagt upp IS-propaganda på sin Facebooksida och uppmanat andra att bli martyrer i Allahs namn. Enligt åklagaren ska han också ha varit medlem i en Facebookgrupp som satt honom i kontakt med andra kända radikala islamistiska extremister.

Man konstaterar att nätverket, som i huvudsak smugglat in jihadister från Tunisien, utgör ett nuvarande och konkret hot mot den nationella säkerheten då de har möjligheten att föra in ett flertal illegala invandrare via en gömd, säker och snabb havsväg.

Avslöjandet kommer efter att tunisiska myndigheter i augusti beslagtog en båt med illegala invandrare med Italien som destination i vilken nio av totalt 15 ska ha haft kopplingar till terrorism.

Redan i februari varnade Interpol för att upp till 50 tunisiska terrorister hade tagit sig till Italien.