En kvinna våldtogs brutalt tidigt på lördagsmorgonen i Spånga, Stockholm. Gärningsmannen följde efter kvinnan sedan hon klivit av bussen i närheten av sitt hem. Ingen är gripen för dådet.

Kvinnan anmälde själv våldtäkten strax efter lunch under lördagen varpå en förundersökning om våldtäkt inleddes. Brottsplatsen spärrades av och hund användes i området för att söka spår.

– Vi har tekniker och vår brottsplatsundersökningshund på plats för att säkra allt vi kan runt den väg där hon ska ha blivit förföljd, säger Carina Skagerlind vid polisen till Expressen.

LÄS ÄVEN: Migranter bakom hälften av alla våldtäkter i Berlin

Polisen vill inte kommentera

Polisen är knapphändig med information om fallet och vill inte uppge om kvinnan skadats vid överfallet.

– Självklart mår man inte bra av en sådan här händelse. Men jag vill inte kommentera skadeläget, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Inte heller vill polisen lämna ut något signalement på gärningsmannen.

– Jag tycker ändå att det är av vikt att berätta det här eftersom det skett utomhus. Det är bra att känna till att en sån här man finns ute, säger Skagerlind till Aftonbladet.

Enligt kvinnan blev hon förföljd när hon vid 06-tiden på morgonen gick av bussen i Spånga i nordvästra Stockholm. Våldtäkten skedde utomhus men det är ännu oklart om det finns några vittnen till dådet. Så tidigt på dagen är det inte så många i rörelse i området, enligt Skagerlind.

authorimage