Polismannen tillika Miljöpartiets riksdagsledamot Martin Marmgren och områdespolisen Rissa Seidou från Togo går ut i en gemensam valkampanj mot Sverigedemokraterna. Poliserna som är verksamma i invandrartäta Järvaområdet i Stockholm attackerar SD:s rättspolitik som man anser har inslag av ”rasism och fascism”.

I samband med det mångkulturella evenemanget ’Järvaveckan’ i början av juni uppmärksammade Samnytt att Martin Marmgren (MP), iförd polisuniform, kallade politikern Rasmus Paludan för en ”extremist” och ”rasist”.

LÄS ÄVEN: Miljöpartist-polisen på Järvaveckan: ”Rasisten Paludan”

Nu har samma polis författat en debattartikel om SD hos Expressen. Marmgren och områdespolisen Rissa Seidou från Togo i Afrika skriver att det finns ett egenvärde att Polismyndigheten inte enbart består av vita män, utan speglar samhället.

Det är en replik på Jimme Åkessons (SD) och Katja Nybergs (SD) debattartikel i vilken det framförs att svensk polis utarmas när myndigheten fokuserar på en mångkulturell poliskår i stället för en kunskapsorienterad sådan. Marmgren och Seidou slår nu tillbaka genom att hävda att en mångkulturell kår är ”effektivare” i arbetet.

Vi ska vara allas polis. Både för att det är det enda demokratiskt legitima, och för att vi blir effektivare i arbetet.

LÄS ÄVEN: Granskning avslöjar: Polisens mordutredare kan inte svenska

Marmgren och Seidou skriver att SD:s påståenden att yttre attribut och ursprung skulle prioriteras framför begåvning och kompetens är ”häpnadsväckande”. Vidare hävdar poliserna att utspelet att skuldbelägga minoriteter är ”väl förankrat i SD:s idétradition hela vägen tillbaka till de nazistiska rötterna”.

I dag har 33 procent av landets befolkning utländsk bakgrund. Inom poliskåren är siffran 6 procent. Att dessa kollegors påstådda brister ges skulden för att Polismyndigheten befinner sig på ett ”sluttande plan” är inte bara absurt, felaktigt och oförskämt, det är också rasistiskt.

LÄS ÄVEN: Få invandrare klarar provet till polisutbildningen – underkänns i logiskt tänkande
LÄS ÄVEN: Larmet från Södertörn: Polisstudenterna är lågbegåvade

SD:s rättspolitik är rasistisk

Marmgren och Seidou känner sig oroade över att SD:s rättspolitik snart kan bli verklighet i Sverige. Kollegorna lyfter fram exempel som att SD vill se förstärkning från militär, utegångsförbud och att hela familjer utvisas. ”Det vore riktigt, riktigt illa”, slår poliserna fast.

Det skrämmande är inte att SD:s rättspolitik har inslag av rasism och fascism. SD är vad de är. Det skrämmande är att den politiken snart kan få styra landet. M, KD och L uppger inte bara att de vill regera med SD, de är också tydliga med att just rättspolitiken är ett område där det råder samsyn och där SD därmed kommer att få stort utrymme att påverka. Det vore riktigt, riktigt illa.


LÄS ÄVEN: Nadim Ghazale har SD-hatisk tavla i polishuset – polischefen vägrar svara