Kristofers-Kastellanoss-837663
Inrikes

Förrymde mördaren Kristofers Kastellanoss ännu på fri fot – efterlyses nu internationellt

Publicerad 7/14/2018
Annons

25-årige Kristofers Kastellanoss som avtjänar ett 14-årigt fängelsestraff för mord lyckades i torsdags rymma i samband med en fångtransport. Trots en massiv polisinsats är han fortfarande på fri fot. Nu går man ut med en internationell efterlysning via Interpol.

Det var vid ett stopp utanför Laxå en bit från Örebro som Kastellanoss lyckades rymma. Detta på grund av att han endast försetts med handfängsel, något som väckt kritik efter händelsen då Kastellanoss är dömd för ett brutalt knivmord och dessutom bedöms vara psykiskt instabil och mycket farlig i en desperat situation som att vara på rymmen från polisen.

Kastellanoss är spärrad i systemen så att han inte under eget namn och via en gränskontroll ska kunna ta sig ut ur landet. Men så som det svenska skalskyddet ser ut finns ändå stora möjligheter för honom att obemärkt lämna landet. Kastellanoss utländska bakgrund gör det också mer sannolikt att han sökt sig utomlands.

På fredagskvällen avbröt polisen sökandet kring Laxå efter att detta pågått i över ett dygn. Man bedömer att han i varje fall inte finns kvar i området. Han är nu nationellt efterlyst och under lördagen utfärdas alltså även en internationell efterlysning.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons