Klimatforskaren Judith Curry tillhörde en av dem som slog larm om den så kallade klimatkrisen. I dag medger hon att det är en tillverkad konsensus och att forskare har ett incitament att överdriva risken för att sträva efter berömdhet och rikedom.

I medierna heter det att de så kallade klimatförändringarna är en kris och att det finns en ”överväldigande vetenskaplig konsensus”. Så länge hon höll sig till det godkända narrativet älskade medierna henne.

– Jag adopterades av miljöförsvarsgrupperna och alarmisterna och jag blev behandlad som en rockstjärna, berättar Curry för New York Post.

– Flögs överallt för att träffa politiker.

LÄS ÄVEN: Kvinnor betydligt mer bekymrade över klimatet än män

Det var då hennes forskning ifrågasattes och luckor i denna påtalades som hon insåg att kritikerna hade rätt.

– En del av det var dålig data. En del av det är naturlig klimatvariation.

Klimatförändringsindustri

Hon skulle sedan lära sig att andra klimatforskare inte var så fördomsfria och alarmistiska forskares aggressiva försök att dölja data som tyder på att klimatförändringar inte är en kris avslöjades i läckta e-postmeddelanden.

LÄS ÄVEN: SVT till klimatattack mot vita medelålders män

Situationen fick Curry att inse att det finns en ”klimatförändringsindustri” inrättad för att belöna alarmism som har sina rötter i FN:s miljöprogram.

Vissa FN-tjänstemän motiverades av ”antikapitalism. De hatade oljebolagen och tog tag i klimatförändringsfrågan för att föra sin politik vidare, menar hon.

Enkla pengar

Vidare berättar hon att IPCC inte var tänkt att fokusera på några fördelar med uppvärmning, IPCC:s mandat var i stället att leta efter farliga klimatförändringar orsakade av människor.

Forskarna kom snabbt på att sättet att få finansiering var att göra alarmistiska påståenden om ”människanskapade klimatförändringar”.

Avslutningsvis konstaterar hon att vi nu har ett massivt regeringsfinansierat klimatalarmismkomplex.

LÄS ÄVEN: 1 100 forskare och experter i gemensam publikation: ”Det finns ingen klimatkris”