Efter att KD-ledaren i ett Facebookinlägg ifrågasatt ett juridiskt ombud meddelar nu åklagarmyndigheten att man inlett en förundersökning om grovt förtal.

I inlägget, som berör Buschs pågående hustvist, ifrågasatte hon om säljarens juridiska ombud verkligen företräder sin klients vilja och skrev att ombudet är tidigare dömd för ett brott.

För en vecka sen lämnades en anmälan om grovt förtal in och nu har Särskilda åklagarkammaren beslutat att inleda en förundersökning.

– Jag har precis inlett förundersökningen. Den syftar till att klarlägga om ett brott har begåtts som faller under allmänt åtal och om det i så fall räcker för åtal. Jag vill inte förekomma utredningen och kan därför inte lämna någon mer information för närvarande, säger överåklagare Anders Jakobsson.

Nöjd med ett första steg

Det juridiska ombudet vill inte kommentera utredningen och hänvisar till sin advokat Fredric Wikman som uppger att hans huvudman är nöjd med att första steget mot en lagföring har tagits.

– Det var väntat och det var skönt att de inte tog någon speciell hänsyn till vem hon är utan att det är samma regler som gäller för alla, säger Wikman i en kommentar till TT.