Den brasilianske fotbollspelaren Robinho deltog i en gruppvåldtäkt i Italien när han var kontrakterad för att spela för storlaget AC Milan. Han flydde landet innan domen föll och gömde sig i Kina. Han fortsätter nu att hålla sig undan rättvisan genom att flytta hem till Brasilien, ett land som saknar utlämningsavtal med omvärlden. Det rapporterar bland annat SVT.

Det var 2013 som den idag 36-årige Robino tillsammans med sina kompisar gruppvåldtog en kvinna i Milano. Dom föll först 2017 och då hade fotbollspelaren sett till att lämna landet. Sedan dess har han gömt sig i det kommunitiska Kina och skaffat sig en ny fotbollskarriär där.

Nu har Robinho emellertid ledsnat på det kinesiska och flyttar hem till Brasilien. Det kan han i dagsläget göra utan risk för att nås av lagens långa arm i Italien. Brasilien lämnar inte ut sina medborgare till något annat land.

Trots att han är dömd till 9 års fängelse för våldtäkt uppges han vara välkommen att spela i moderklubben Santos. Det är oklart om internationella påtryckningar kan komma att förändra den brasilianska regeringens och forbollsklubbens inställning.

Robinho har även spelat för spanska Real Madrid och engelska Manchester City. Han har dessuutom gjort 100 landskamper för Brasilien.

authorimage