I Tyskland slog en fotbollsspelare nyligen en domare medvetslös under pågående match. I helgen fick fotbollsdomarna i Berlin nog och valde att strejka –  de vägrar döma matcher i de nedre ligorna i den tyska huvudstaden.

Den våldsamme spelaren har turkisk invandrarbakgrund. Det talas nu om en ny form av våldskultur inom lagsporter, bland annat fotboll, som kan kopplas till migrationen. Våldsproblematiken är mest utbredd bland amatörer i de lägre fotbollsserierna, rapporterar den danska nättidningen Den Korte Avis.

I videoklippet nedan visas ett grovt exempel på vad som försiggår under tyska fotbollsmatcher. Denna match i delstaten Hesse, mellan de två amatörlagen FSV Münster och TV Semd, innehöll en grov misshandel av en domare – så grov att domaren miste medvetandet.

https://twitter.com/TheRoyalShovel/status/1188511897546645506

Det hela börjar med att domaren ger en fotbollsspelare från Münster ett gult kort. Sedan ett rött. Detta får spelaren att bli fullständigt galen och slå domaren med sin knytnäve så att domaren faller handlöst till marken och blir medvetslös. Domaren är märkbart chockad och kan inte försvara sig.

LÄS ÄVEN: Invandrargäng terroriserar fotbollsklubb

En räddningshelikopter anropades till platsen så att domaren snabbt kunde föras till sjukhus för att undersökas för hjärnskador. På kvällen tillkännagav man att domaren inte hade skadat hjärnan och huvudet, men han hade fortfarande talsvårigheter.

Inrikesminister Peter Beuth kräver nu att den våldsamme fotbollsspelaren blir avstängd på livstid. Det framgår inte om spelaren har ett rättsligt efterspel att vänta.

Många av de gamla tyska medierna var tysta om den våldsamme fotbollsspelarens namn men tidningen BILD kunde senare avslöja att han är av turkiskt ursprung.

Liknande fall i Sverige

Även Sverige är drabbat av denna nya typ av våldskultur inom sporten. En fotbollsmatch mellan två Stockholmslag tvingades i augusti i år att avbrytas då det ena laget, invandrardominerade Rågsveds IF, bestämde sig för att misshandla och förnedra både domare och spelare i hemmalaget Saltsjöbadens IF som man mötte.

Saltsjöbadens ledare vittnade efteråt om att situationen var så allvarlig att flera spelare efter attacken övervägde att helt sluta med fotboll.

LÄS ÄVEN: Mångkulturella Rågsveds IF avbröt fotbollsmatch – misshandlade domare och motståndare