I samband med de vänsterextrema upploppen i USA och Europa har man godtyckligt gett sig på statyer av historiska personer man sällan har någon större koll på. I den brittiska huvudstaden har borgmästare Sadiq Khan hejat på vandaliseringen och avlägsnandet av ett flertal statyer. Bland annat har man gett sig på en staty av Churchill som under helgen sattes under en skyddsbarriär. Samtidigt försvann bilden på Churchill från Google.

Under helgen uppmärksammades att då man sökte på Churchill på Google hade bilden på den brittiske premiärministern under andra världskriget försvunnit.

Orsaken till detta påstod man på Google inte veta och lovade att undersöka det. Sedermera hette det att detta skedde på grund av en automatisk uppdatering och inte gjorts med flit.

Vidare påstod man att man ska se över varför uppdateringen fick fotot att försvinna under flera timmar och se ifall man kan göra några förbättringar i systemet.

Från många håll hade man dock svårt att acceptera förklaringen.

LÄS ÄVEN: Efter våldsamheterna – nu ska London rensas på ’olämpliga’ statyer

Enligt vänsterextremisterna var Churchill ”rasist”. Att man gett sig på hans staty menar premiärminister Boris Johnson är ”absurt och skamligt”.

På söndagen samlades tusentals motdemonstranter i London för att skydda statyer och minnesmärken från mer vandalism.

”Inte mött Churchill”