28-åriga Yasemin Gündogan, som arbetade vid en värdetransportfirma i Bremen, Tyskland, har försvunnit med åtta miljoner euro. Försvinnandet skedde under pingsthelgen, i maj, och polisen letar febrilt efter henne och möjliga medbrottslingar.

Polisen och åklagarmyndigheten utreder stölden och har nu publicerat bilder i hopp om att hitta den misstänkta. En annan kvinna som misstänks vara medhjälpare vid kuppen är redan i förvar, skriver Welt. Straffnivån uppges ligga på upp till tio års fängelse.

Enligt uppgift inträffade stölden redan den 21 maj, fredagen innan pingst. En taleskvinna från åklagarmyndigheten säger att kuppen upptäcktes först på tisdagen efter långhelgen. Man vill inte gå ut med den exakta summan som saknas men enligt Weser kurir rör det sig om åtta miljoner euro, vilket motsvarar strax över 87 miljoner kronor.

SE ÄVEN: VIDEO: Värdetransport utsätts för rån – flyr undan kulregn och ramningsförsök

Är fortfarande på fri fot

Enligt utredarna var Gündogan ansvarig för att packa sedlar som beställts av kunder, som sedan skulle levereras med en värdetransport. Hon ska vid arbetstillfället istället ha lagt ett antal värdesäckar fyllda med pengar i en rullcontainer och sedan sjukskrivit sig. Containern lastades senare in i en svart skåpbil som därefter lämnade platsen.

Exakt hur kuppen gick till redogör inte myndigheten för men skåpbilen ska ha filmats av en övervakningskamera. Enligt utredarna rör det sig om en hyrbil med falska skyltar. Fordonet hade hyrts i Berlin-Spandau två dagar tidigare och lämnades tillbaka under pingsthelgen.

Både Gündogan och pengarna är fortfarande borta. Enligt åklagarens taleskvinna finns det tecken på att hon lämnat landet.