Under natten mellan torsdagen och fredagen lokal tid utsattes Paul Pelosi, toppdemokraten Nancy Pelosis man, för en attack i sitt hem. Sedan dess har spekulationerna kring vad som verkligen hände pågått på högvarv då många av detaljerna inte stämmer överens med den officiella storyn.

Inkräktaren ska ha tagit sig in i parets hem i San Francisco och där stött på Paul Pelosi och frågat efter hans fru, som var bortrest vid tillfället, och därefter attackerat honom så illa att han fick föras till sjukhus.

Gärningsmannen har identifierats som 42-årige David DePape och tros ha varit beväpnad med en hammare.

LÄS ÄVEN: Demokraten Nancy Pelosi rev sönder Donald Trumps tal

Nytillträdde Twitterägaren Elon Musk rörde upp känslorna då han som ett svar på en tweet från Hillary Clinton om fallet länkade till en sida där det påstods att Paul Pelosi hade mött DePape på en gaybar tidigare på kvällen och varit berusad.

”Det finns en liten möjlighet att det kan finnas mer i den här historien än vad man kan se”, kommenterade Musk i inlägget som han sedermera tagit bort.

Flera frågetecken

Från andra håll ifrågasätter man bland annat hur paret Pelosi kunde ha så usel säkerhet vid sitt hem, inte ens ett fungerande alarm eller övervakningskameror.

Ytterligare en detalj som fått stor uppmärksamhet är att det krossade glaset från den dörr DePape tros ha försökt bryta sig in igenom ligger på utsidan av hemmet. Och i de initiala rapporterna talade man om en tredje person som ska ha släppt in polisen i byggnaden.

LÄS ÄVEN: Amerikansk toppolitiker blandande ihop Ukraina med Ungern

En teori går ut på att Paul Pelosi haft en sexuell relation med DePape och att de hamnat i bråk. Samtidigt fokuserar medierna på Elon Musk och påstådd ”hatretorik” från republikaner och konservativa med vissa som drar paralleller till fallet med skådespelaren Jussie Smollett, där media först svalde en påstådd historia om en rasistisk hatattack som sedermera visade sig vara falsk.