boulevard gagarine

Foto: Clicsouris.

Utrikes

Fransk budfirma vägrar leverera till no go-zon – faran för anställda för stor

Publicerad 11/20/2017
Annons

➤ Sedan förra året har Chronopost vägrat leverera till vissa specifika områden, men detta är första gången man dömer ut ett helt distrikt som för farligt.

Det var i förra veckan Chronopost kungjorde att man inte längre kommer leverera paket till invandrartäta Seine-Saint-Denis i utkanterna av Paris.

Invånare i förorten får istället själva hämta upp sina paket i företagets lokaler. Man hänvisar till att faran för företagets chaufförer helt enkelt är för stor.

Under 2016 attackerades 51 av företagets chaufförer medan de utförde sitt jobb. Antalet våldsamma rån i regionen Île-de-France, där Seine-Saint-Denis ligger, har ökat med 40 procent under de två senaste åren – över hela landet ha de gått upp med 60 procent under samma period.

Budfirmor är inte de enda som attackeras i de problemtyngda Parisförorterna. Tidigare i år attackerades poliser i upplopp i kölvattnet av anklagelser om att polisen skulle ha förgripit sig sexuellt på en man.

I juli brändes 900 bilar upp under den amerikanske presidenten Donald Trumps besök.

I Seine-Saint-Denis finns även en problematik med radikal islamism och terrorism. I förra veckan erkände den franske presidenten Emmanuel Macron att Paris förorter har blivit en grogrund för islamism och lovade att åtgärda problematiken.

– Radikalisering har tagit fäste för att den franska republiken har gett upp, sa Macron bland annat.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
836Förre Nato-toppen: Nato-länder kan skicka soldater till Ukraina
Annons