boulevard gagarine

Foto: Clicsouris.

Utrikes

Fransk budfirma vägrar leverera till no go-zon – faran för anställda för stor

Publicerad 11/20/2017
Annons

➤ Sedan förra året har Chronopost vägrat leverera till vissa specifika områden, men detta är första gången man dömer ut ett helt distrikt som för farligt.

Det var i förra veckan Chronopost kungjorde att man inte längre kommer leverera paket till invandrartäta Seine-Saint-Denis i utkanterna av Paris.

Invånare i förorten får istället själva hämta upp sina paket i företagets lokaler. Man hänvisar till att faran för företagets chaufförer helt enkelt är för stor.

Under 2016 attackerades 51 av företagets chaufförer medan de utförde sitt jobb. Antalet våldsamma rån i regionen Île-de-France, där Seine-Saint-Denis ligger, har ökat med 40 procent under de två senaste åren – över hela landet ha de gått upp med 60 procent under samma period.

Budfirmor är inte de enda som attackeras i de problemtyngda Parisförorterna. Tidigare i år attackerades poliser i upplopp i kölvattnet av anklagelser om att polisen skulle ha förgripit sig sexuellt på en man.

I juli brändes 900 bilar upp under den amerikanske presidenten Donald Trumps besök.

I Seine-Saint-Denis finns även en problematik med radikal islamism och terrorism. I förra veckan erkände den franske presidenten Emmanuel Macron att Paris förorter har blivit en grogrund för islamism och lovade att åtgärda problematiken.

– Radikalisering har tagit fäste för att den franska republiken har gett upp, sa Macron bland annat.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1192”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons