Från en kommentar i ett inlägg på Instagram till att hela familjen nu står under polisbeskydd. Samtidigt står 16-åriga Mila för vad hon sagt och vägrar backa.

Det var efter att ha fått homofobiska kommentarer från en muslimsk person som Mila gjorde uttalandet om att islam är ”hatets religion”, rapporterar BBC.

Under en livesändning på hennes konto, där hon bland annat talade om sin sexuella läggning, kallades hon för en ”smutsig lesbian”.

Som svar skrev Mila bland annat att hon hatar religion och att Koranen är en hatets religion.

Jag är inte rasistisk. Du kan inte vara rasistisk mot en religion. Jag sa vad jag tycker, du kommer inte att få mig att ångra det.

Sedan dess har hennes tillvaro vänts upp och ned med dödshot och studierna har upphört tillfälligt.

Hennes inlägg har gett upphov till en livlig debatt om yttrandefrihet i ett land där man inte har några blasfemilagar och en rigid sekulär konstitution.

Då Mila deltog i ett tv-program bad hon om ursäkt för att ha förolämpat personer som praktiserar sin religion ”i frid” och sa att hon ångrar hennes ”vulgära” ord samt dess spridning på internet. Men samtidigt vägrar hon ta tillbaka uttalandet och säger att hon ”ville häda”.

Reaktioner på högsta politiska nivå

I tisdags uppgav inrikesminister Christophe Castaner inför nationalförsamling att Mila fått polisbeskydd. Även utbildningsminister Jean-Michel Blanquer har kommenterat fallet då myndigheterna ska ha försökt att få henne att återvända till skolan på ett fredligt sätt så att hon kan ha ett normalt liv.

Dödshot mot en tonåring är oacceptabelt, menar justitieminister Nicole Belloubet.

Mila har fått stöd av bland andra Marine Le Pen som anser att 16-åringen har ”mer mod än hela den politiska klassen vid makten under de senaste 30 åren”.