Den franska staden Grenoble har beslutat att temporärt stänga en moské. Anledningen är att imamerna har predikat och uppmanat till väpnad jihad, vilket gör att man befarar framtida terrorattentat. Ytterligare en anledning är att moskén propagerar för sharia.

Efter de senaste årens terrorattentat i Frankrike har myndigheterna tagit i med krafttag mot radikala moskéer i landet. År 2016 uppmärksammade media att landet stängt ned 20 moskéer som man ansåg spred våldsbejakande islamism.

Nu meddelar staden Grenoble i sydöstra Frankrike att man tillfälligt beslutat att stänga ned moskén Al Kawthar och frysa dess tillgångar. Anledningen till beslutet är att imamerna legitimerat och uppmanat till väpnad jihad. Moskén som ofta har över 400 besökare om dagen uppmanar även till att sätta muslimsk sharialag framför fransk lagstiftning och diskriminerar kvinnor, rapporterar Le Figaro.

LÄS ÄVEN: Europas muslimer blir mer radikala – antalet troende nu över 80%

I ett Facebookinlägg bekräftar Al Kawthar-moskén nedstängningen.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1127167497445259&id=251523781676306

Terrorattentat i Grenoble
År 2015 satte en islamist med koppling till IS den franska staden i skräck efter att en man påträffats med sitt huvud avhugget tillsammans med en islamistflagga.

Senare framkom det att 35-årige Yassin Salhi hade mördat sin chef och även tagit ett mobilfoto efter den brutala slakten.

LÄS ÄVEN: EU: ”Islam är vår framtid”