Fredrik

T.v. Fredrik. T.h. Hatkommentarerna. Faksimil Instagram

Inrikes

Fredrik föreslog fläskkött och alkohol under Ramadan – hundratals hotar med våldtäkt och mord

Publicerad 5/20/2019
Annons

I början av maj föreslog Fredrik införandet av ”Haramadan” under den muslimska högtiden Ramadan. Han berättade att Haramadan-firandet innebär att göra allt som är förbjudet för muslimer – bland annat äta fläskkött och dricka alkohol varje dag. Nu har han mottagit tusentals hatkommentarer från invandrare och flera hundra av dessa vill söka upp honom för att våldta och mörda honom.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Svenska ungdomar gjorde narr av Koranen – hotas nu med våldtäkt och mord

Inlägget som Fredrik publicerade på Instagram har i skrivande stund 527 kommentarer som mestadels utgörs av hat och hot. Detta efter att två stora konton på plattformen med omkring 85 000 följare hängde ut Fredrik. På dessa konton finns ytterligare tusentals hatiska inlägg.

”Jag vågar inte ens vara ute längre”
Till Samhällsnytt uppger Fredrik att han vill uppmärksamma händelsen eftersom både han och familjen har blivit hotade.

– Jag vågar inte ens vara ute längre. Jag rädd för att åka på stryk av någon invandrare. Fler personer måste få veta hur dagens Sverige ser ut. Man ska inte behöva bli mordhotad och trakasserad bara för att man skämtar om en högtid.

”Du ska dö”
Hoten är inte bara riktade mot Fredrik utan även hans familj. Flera inlägg är av rasistisk karaktär, andra beskriver utförligt hur Fredrik, hans familj och släkt ska våldtas och dödas.


Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
608Bolund om snökaoset: ”Precis såhär klimatkrisen ser ut”
Annons