Den 58-årige mannen dömdes nyligen för ett tredje rattfylleri. Samtidigt frias han för olovlig körning vid de två senaste tillfällena då han anses ha varit för berusad för att inse att han förlorat körkortet.

I april i fjol fastnade mannen i en poliskontroll i Lund och greps. Samtidigt beslutade man att ta hans körkort. Bara några timmar senare var han ute på vägarna och körde igen – och åkte fast på nytt.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Se S-topp köra rattfull med låsta hjul – ljuger i media

För detta dömdes han i fjol till två månaders fängelse. Han säger sig ha minnesbilder av att han blev jagad av polisen när han körde för att handla men inget mer.

Ett par dagar senare körde han åter igen, vilket den nya domen handlar om. Han säger sig under perioden 27-29 april ha varit kraftigt berusad och minns inte vad som hände med körkortet – uppgifter som inte inte har kunnat motbevisas och därför frias han för olovlig körning.

LÄS ÄVEN: Full polis krockade bilen, ljög för vittnet och smet – får jobba kvar

Tingsrätten beslutade att denna gång även ta mannens bil då man befarar att han kommer att köra onykter igen. Mannen erkänner rattfylleri men vill ha kvar bilen, som han säger sig behöva för semesterresor och att besöka sin gamla mor.