slöja

Foto: Peter Hagyo-Kovacs.

Inrikes

Frisersalong för beslöjade kvinnor slår upp portarna

Publicerad 3/26/2019
Annons

Att ta av slöjan och klippas inför en man som sitter och väntar på sin tur är otänkbart för beslöjade kvinnor, därför utvidgar nu Najwa Khummi sin verksamhet i Linköping med en separat avdelning på sin skönhets- och frisersalong.

– Jag har många kvinnliga kunder som bär slöja och det har nästan alltid varit ett problem att ge dem den behandling de kommit hit för, säger Khummi till Corren.

Hittills har hon löst det genom att hänga upp ett skynke eller utföra klippningen bakom en dörr, något som varit svårt att göra på ett bra och värdigt sätt. Lösningen blir en separat del av salongen dit endast beslöjade kvinnor är välkomna.

– Det känns mer naturligt att arbeta på det här sättet. Och självklart också mer avkopplande för kvinnorna. Nu behöver de inte vara rädda för att någon ska se dem medan de sitter ned i frisörstolen och blir fina i håret.

Enligt Khummi har hon kunder från stora delar av Östergötland och att gå till en frisör är ett problem för de flesta som bär sjal, något hon menar att många inte förstår.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1054Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons