Lextorp

Fritidsgården Lexington i Trollhättan. Foto: Faksimil TikTok

Inrikes

Fritidsgård nedbränd i utsatt område: ”Om ni ba visste vem d va”

Publicerad 3/31/2020
Annons

En fritidsgård i det enligt polisen utsatta området Lextorp i Trollhättan totalförstördes på söndagen i samband med en brand. Polisen utreder händelsen som grov mordbrand och Samhällsnytt kan visa kommentarer i sociala medier som indikerar att branden var anlagd.

Det var klockan 17.15 som SOS Alarm mottog larm om att fritidsgården Lexington stod i lågor i det invandrardominerade området Lextorp som gränsar till Kronogården i Trollhättans kommun. Fritidsgården riktar sig mot elever som går i årskurs sex och upp till att de fyller 17 år.

När räddningstjänsten anlände till platsen var branden fullt utvecklad och byggnaden övertänd. Därför riktades insatsen mot att begränsa spridning och att rädda liv. Polisen spärrade av området och utreder händelsen som grov mordbrand men det finns ingen gripen eller misstänkt, rapporterar tidningen Bohuslänningen.

Samhällsnytt kan visa videoklipp från platsen som laddades upp på den bland unga populära sociala medier-plattformen TikTok med hashtagen ”sd2020”.

”Om ni ba visste vem d va”

I kommentarsfältet är det flera som glädjer sig över händelsen och antyder att det är en mordbrand. En person med namnet ”kahba” (hora på arabiska, reds. anm.) skriver ”eyyyy Trollhättan gang”.

Kontot ”dinmammma2.0” ifrågasätter titeln i sociala medier om att fritidsgården har ”börjat brinna” med orden ”pft om ni ba visste vem d va”.


Gängbråk dagen innan

Enligt lokaltidningen TTELA uppstod ett bråk mellan flera flickor under 15 år vid fritidsgården på lördagskvällen. En polispatrull anlände till platsen i samband med bråket och attackerades av flickor med bland annat sparkar.

Vidare ska en fönsterruta på fritidsgården ha krossats i samband med bråket. Det framgår även av artikeln att flera polisanmälningar rörande brott har upprättats, däribland våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Insatsstyrkan grep aggressiv man – hotade med kniv och kastade kokande vatten från lägenheten

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1032Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons