Justin Trudeau, premiärminister i Kanada, har fått se sin fru, Sophie Grégoire Trudeau, bli smittad av coronaviruset. Trudeau och hans fru har valt att isolera sig i 14 dagar efter råd från läkare. 

Trudeau ska enligt uppgift må bra och inte ha några symptom men följer ändå doktorernas råd om att isolera sig själv i två veckor. Han kommer däremot inte testas för viruset då han inte har några symptom, rapporterar National Post.

Även frun uppges må relativt bra och hennes symptom sägs vara milda.

– Även om jag upplever obekväma symptom av viruset kommer jag vara tillbaka på fötter igen snart, sa hon i ett uttalande.

Trump i kontakt med coronasmittad

Fabio Wajngarten, kommunikationschef för den brasilianske presidenten Jair Bolsonaro, ska också ha blivit coronasmittad. Wajngarten följde med Bolsonaro till USA där de båda träffade Donald Trump för några dagar sedan och åt middag tillsammans, rapporterar the Guardian.

Vita husets pressekreterare, Stephanie Grisham, sa att varken Trump eller vicepresident Mike Pence hade någon större interaktion med Wajngarten och att de därför inte behöver testas för viruset.

Men enligt Sky News ska Trump ha blivit ”väldigt orolig” efter att ha träffat Wajngarten.


Wajngarten (till höger) tillsammans med Trump. Foto: Instagram

Det var några dagar efter att de hade träffats som Wajngarten testades positivt för coronaviruset.

– Vi hade middag i Florida på Mar-a-Lago med hela delegationen, men vi gjorde inget ovanligt. Vi satt bredvid varandra en liten stund. Jag är inte orolig, sa Trump till reportrar.

Men enligt en källa till CNN, som av Trump beskrivs som ”fake news media” ska Trump ha blivit orolig.

– Han är väldigt bekymrad om alla han träffat som sen visat sig ha det, inklusive brasilianaren.