Knivskuren häst

Genrebilder knivskurna hästar. Foto: Faksimil Facebook

Inrikes

Fyra hästar svårt knivskurna: ”Fick senorna avskurna”

Publicerad 6/6/2020
Annons

Sedan årsskiftet har fyra hästar knivskurits svårt när de befunnit sig i hagar i Halland. Polisen uppger att de ser allvarligt på händelserna men att det saknas resurser för att bedriva en insats.

Det första fallet inträffade i januari, det andra i maj och på torsdagen påträffades ytterligare två hästar med knivskador i Varberg. En av hästarna knivskars i manken – alla fyra hästarna skadade så allvarligt att de måste avlivas.

LÄS ÄVEN: Häst torterades i Skåne – skars i huvud, hals och könsorgan

Fick senorna avskurna

Helena Johansson är hästägare och hennes tvååriga sto fick senorna i ett framben avskurna. En veterinär konstaterade att hästen skurits med ett ett vasst föremål eftersom snittet var så jämnt.

– Jag är alldeles tom. Det är helt ofattbart att det har hänt, berättar Johansson för Expressen.

Polisen: ”Vi har inte stora möjligheter att spana”

Anders Wiss är lokalpolisområdeschef i Varberg och han meddelar att polisen ser allvarligt på händelserna men konstaterar samtidigt att myndigheten saknar resurser för att göra något. Därför uppmanar han istället allmänheten att bedriva spaningsarbetet.

– Vi ser mycket allvarligt på det som hänt. Dessvärre har vi inte stora möjligheter att spana. Vi hoppas nu att hästägare är väldigt uppmärksamma och att vi kan få tips, säger Wiss till Expressen.

Häst knivskars i halsen – SVT undrar om inte hästen blivit sparkad

I januari uppmärksammade Samhällsnytt hur en häst i Rödåsel utanför Umeå påträffades med ett stort och djupt skärsår över halsen.

Flera veterinärer gjorde bedömningen att någon försökt skära halsen av hästen. Trots detta ville statstelevisionen göra gällande att skadan uppkommit genom att en annan häst utdelat en spark.

LÄS ÄVEN: Häst misstänkt knivskuren i halsen – SVT undrar om inte hästen blivit sparkad

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons