Maskerade svartklädda män
Inrikes

Fyra män häktade för brutalt rån mot 95-årig kvinna

Publicerad 9/10/2017
Annons

➤ ÅLDRINGSBROTT Natten mot den 31 augusti fick en 95-årig kvinna i Malmö ovälkommen påhälsning när fyra rånare bröt sig in i hennes bostad. De svartklädda och maskerade männen höll den gamla kvinnan gisslan i flera timmar medan de tömde lägenheten på värdeföremål.

Männen misshandlade även den 95-åriga kvinnan och tvingade ned henne på golvet där hon hölls fast så att hon inte skulle kunna röra sig eller larma polis. Polisen i Malmö kallar det inträffade för ”ett helt fruktansvärt brott”.

Inbrottsrånarna fick med sig kontanter och värdeföremål för stora värden. När de försvunnit lyckades kvinnan kontakta polisen.

Tack vare gott polisarbete kunde tjuvarna/rånarna denna gång gripas. Det skedde när männen var i färd med att begå ett annat lägenhetsinbrott.

De fyra männen, födda mellan 1989 och 1999 sitter nu häktade i avvaktan på rättegång. De är på sannolika skäl misstänkta för grovt rån och förberedelse till grov stöld.

Polisen tror att männen ligger bakom ett flertal andra hittills ouppklarade bostadsinbrott och rån riktade mot äldre personer. I Malmö rånas i genomsnitt en äldre person om dagen.

Flertalet åldringsbrott begås av ligor som specialiserat sig på gamla och försvarslösa. Enligt polisen består dessa ligor så gott som uteslutande av personer med utländskt och/eller romskt ursprung.

Enligt domstolshandlingar har alla fyra männen i det aktuella fallet utomvästlig och sannolikt asylrelaterad invandrarbakgrund.

Gärningsman nummer ett, född 1989, är irakisk medborgare. Gärningsman nummer två, född 1997, uppges vara statslös men har anfört tolkbehov på arabiska. Gärningsman nummer tre, född 1999, är medborgare i Marocko och har anfört tolkbehov på en nordafrikansk dialekt. Gärningsman nummer fyra, född 1999, uppges vara svensk medborgare men har ändå anfört tolkbehov på arabiska.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
596Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons