skjutning-lgh-malmo-8737663
Inrikes

Fyra skjutningar på ett dygn i Malmö

Publicerad 11/11/2018
Annons

Slutet av veckan innan helgen blev intensiv för polisen i Malmö. På mindre än 24 timmar tvingades man rycka ut på inte mindre än fyra skjutningar. Tre av dessa var beskjutningar av lägenheter. Vid den fjärde sköts en yngling i ryggen.

Polisen uppger att en av arbetshypoteserna är att skjutningarna har ett samband med varandra och är gängrelaterade, även om man i nuläget inte kan säga med säkerhet att det förhåller sig så.

Vid 01:45-tiden natten mot torsdagen sköts en man i 20-årsåldern i ryggen vid köpcentret Mobilia och fick föras till sjukhus med ambulans. Ingen person har gripits för dådet som av polisen rubriceras som försök till mord. Uppgifter saknas om den skjutnes härkomst och eventuella kända koppling till gängkriminalitet.

Strax efter klockan 15 på torsdagen besköts en lägenhet på Docentgatan. Flera av skotten gick in genom fönster till bostaden där flera personer befann sig. Ingen av dem träffades dock av kulorna.

Ingen person har gripits för dådet som av polisen rubriceras som grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Polisen är förtegen om de personer som uppehöll sig i lägenheten – deras härkomst, åldrar, eventuella kriminella CV och om det finns någon känd hotbild mot dem.

Vid 21:40-tiden på torsdagskvällen besköts en lägenhet på Stensjögatan. Även vid den händelsen befann sig flera personer i bostaden, men ingen av dem träffades av skotten som trängde igenom dörren till lägenheten.

Händelsen utreds som mordförsök. Ingen person har gripits för dådet. Polisen är också för den händelsen förtegen om härkomst, åldrar, kriminella CV:n och hotbild för de personer som vistades i lägenheten.

Strax före 01:40 natten mot fredagen besköts ytterligare en lägenhet, denna gång på en adress i det invandrartäta och av polisen klassade som ’utsatta’ området Rosengård. Flera skott uppges ha gått i i bostaden genom ett fönster. Ingen person har gripits för dådet som polisen rubricerar som försök till mord och grovt vapenbrott.

Ingen person ska ha vistats i lägenheten när skjutningen skedde. Uppgifter saknas om vem lägenheten tillhör, dennes härkomst, ålder och eventuella samröre med rättsväsendet.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
437Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons