Fyra personer har knivhuggits i norra London i vad polisen kallar för ”slumpmässiga attacker”. Samtidigt avvisar Londonpolisen att det skulle kunna handla om terrorism. 

Förra året rapporterade BBC att antalet anmälda knivbrott nådde 39 818 i England och Wales under en tolvmånaders period med slut i september 2018. The Sun skriver att det föregående året blev det blodigaste året i huvudstaden London på ett årtionde med hela 135 knivmord.

Vidare skriver man att det inte finns några tecken på att knivattackerna kommer avta i år. Sedan lördagskvällen har en mörkhyad knivman satt skräck i Londonborna efter att fyra personer blivit knivhuggna i området Edmonton i norra London, skriver Metropolitan Police i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Londons borgmästare vill göra om polisens gängdatabas – innehåller 80% svarta män

Strax efter klockan 19.00 blev en 45-årig kvinna knivhuggen i ryggen på Aberdeen Road. På sjukhuset bedömde läkarna hennes tillstånd som kritiskt. Endast fyra timmar senare blev en man attackerad på närliggande Park Avenue. Hans tillstånd beskrivs som inte livshotande.

Den tredje attacken skedde mot en 23-årig man strax efter 04.00 i närheten av tunnelbanestationen Seven Sisters. Mannens tillstånd uppges vara kritiskt. Den fjärde attacken inträffade vid klockan 09.43 på Brettenham Road när en man blev knivhuggen i ryggen. Skadorna beskrivs som inte livshotande men kan potentiellt förändra hans liv.

Utesluter terrorism
Polisen har gripit en man misstänkt för grovt vållande till kroppsskada men polisen är fortfarande inte säker på om man det är rätt person. I pressmeddelandet uppmanar man därför allmänheten till vaksamhet.

Vidare skriver polisen att mannen väljer ut sina brottsoffer slumpmässigt och tre av attackerna har skett bakifrån utan någon förvarning. Samtidigt utesluter man terrorism och arbetar istället efter hypotesen att det handlar om en ensam gärningsman som agerar på egen hand där psykiska problem kan vara en anledning.

LÄS ÄVEN: Kraftig ökning av syraattacker i England – yngsta offret en elvaåring