Ordningsvakter och väktare tas bort under kvälls- och nattid från det så kallade utsatta området Kronogården. Enligt ett regionalt skyddsombud bedöms läget som livsfarligt.

Beslutet kommer efter de senaste veckornas oroligheter i det invandrardominerade området utanför Trollhättan området som sett bilbränder och flera attacker mot polisen med bland annat stenar och pyroteknik följt av kaosartade scener i samband med journalisten Joakim Lamottes besök vilket Samhällsnytt uppmärksammade med egen fotograf på plats.

LÄS ÄVEN: EXKLUSIVT: Här jublar invandrargänget när de stjäl Lamottes mobiltelefon

Torsdag den 12 december inleddes stoppet som innebär att varken ordningsvakter eller väktare kommer att patrullera i området mellan klockan 18:00 och 03:00. Stoppet som grundar sig på arbetsmiljölagen är beslutat av det regionala skyddsombudet och sträcker sig ända fram till den 24 januari nästa år, rapporterar lokaltidningen Ttela.

Trollhättans stad: ”Full förståelse”

När lokaltidningen talar med Kristina Hedman som är säkerhetschef i Trollhättans stad är hon mån att hitta lösning mellan kommunen och vaktbolaget för att vakterna ska kunna återvända. Detta trots att gängen i området utsätter vakterna för omedelbar och allvarlig fara för liv och hälsa enligt skyddsombudet.

– Jag har full förståelse för att vaktbolaget väljer att göra såhär. De har ett ansvar för sina arbetare. Men jag är lösningsorienterad och tror att vi kan nå en lösning, säger Hedman.

LÄS ÄVEN: Upplopp i Trollhättan – polis besköts med raketer och smällare