En turist från Italien får inte med sig den bästa Sverigebilden hem. På besök i mångkulturella Malmö körde han om ett gäng i en BMW. Det uppskattades inte av gänget som kände sig kränkt. Det utmynnade i misshandel som avslutades med att en i gänget knivhögg turisten. Nu ställs fyra i gänget inför rätta.

När den 22-årige italienske mannen på semester i Malmö den 18 juni stannade vid ett trafikljus körde en BMW upp jämsides. Det var ett fordon som turisten kört om vid ett tidigare tillfälle. Bakom ratten i den andra bilen satt en kvinna och som passagerare hade hon fyra män.

Flera av männen började skrika saker åt turisten, påtagligt irriterade av att ha blivit omkörda. När det slog om till grönt körde turisten vidare till sin destination där han parkerade bilen.

Sparkade, slog och knivhögg turisten

Det han inte lagt märke till var att gänget i den andra bilen skuggat honom. BMW:n körde upp och blockerade gatan och de fyra manliga passagerarna klev ur.

Ordväxling uppstod men det räckte inte för att gänget skulle känna att deras heder var återupprättad. Samtliga gick till attack med slag och sparkar varefter en av männen drog kniv och högg den italienske turisten fyra gånger.

Därefter hoppade de in i BMW:n igen och den kvinnliga föraren rivstartade iväg från platsen. En vän som turisten stämt träff med på platsen skjutsade honom till akuten där han fick omvårdnad för knivskadorna som var av så allvarliga att de kunde blivit livshotande om mannen inte snabbt fått vård.

Polisen slog till med insatsstyrkan

Polisen kontaktades som slog till med insatsstyrkan mot den kvinnliga förarens lägenhet. Den var dock uthyrd i andra hand och där pågick en fest. Festdeltagarna chockades lätt när dörren till bostaden forcerades av polisen.

Något senare kunde BMW:n stoppas och samtliga fem som varit med vid incidenten gripas. Fyra av dem ställs nu inför rätta.

Den 20-årige man som knivhögg den italienske turisten åtalas för mordförsök medan två andra i gänget, en 21-åring och en 18-åring åtalas för misshandel. Den kvinnliga föraren åtalas för grovt skyddande av brottsling.

Samtliga nekar till brott trots att de kunnat bindas vid dådet med både DNA och vittneskonfrontation. Samnytt har i skrivande stund inte tillgång till rättshandlingarna i målet och kan därför i nuläget inte namnge de åtalade.