stomp

Mopeden som stals / Genrebild. Faksimil Facebook / Youtube

Inrikes

Gäng rånade, misshandlade och förnedrade pojke – stal insulinpump

Publicerad 9/25/2021
Annons

Under fredagskvällen rånades en pojke i Sätra, i Gävle, på sin moped. Ett flertal personer gick till attack, slet pojken av från mopeden och misshandlade honom med sparkar och slag. Våldet var så kraftigt att pojkens hjälm gick sönder. Förövarna förstörde även pojkens livsviktiga insulinpump.

Enligt polisens händelsenotis lämnade rånarna platsen med pojkens moped. Rånmisshandeln skedde i närheten av fritidsgården Treffen i dt problemtyngda området Sätra i Gävle.

Under misshandeln tvingades pojken att överlämna sin moped, nycklar och telefon till gänget. De tvingade honom även att under förnedrande former lämna ifrån sig sin insulinpump.

Pojken lider av allvarlig diabetes, vilket han förklarade för rånarna. Men istället för att låta honom behålla den, kastade de den livsviktiga insulinpumpen i marken och förstörde den.

LÄS ÄVEN: Gäng stenade 12-åriga Tuvaliee i problemområde: ”Skulle knulla mig och min mamma”

I ett inlägg på Facebook skriver en anhörig till pojken: ”Det är jävligt nog att de snor moppe och nycklar men det är så jävla sjukt att de, trots att han sa att han har diabetes, tar hans insulinpump och kastar den i backen för att förstöra den!”.

Polisen har inga gripna i ärendet.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons