En elvaårig svensk flicka som besökte Högevallsbadet i Lund tillsammans med sin familj utsattes för ett sexuellt ofredande när ett gäng drog ned hennes binki. Familjen anmälde invandrarna som avvisades från badet. Men det var något som gänget inte kunde acceptera och väntade utanför badet med förstärkning. När familjen lämnade badhuset överfölls flickans far och stampades blodig. Nu åtalas två män för grov misshandel.

Det var den 6 augusti förra året som polisen larmades till badhuset efter att en elvaårig flicka utsatts för ett misstänkt sexofredande.

LÄS ÄVEN: Badhus i Angered fotograferar besökarna: ”I den här målgruppen ser vi bråk med personal och andra gäster”

Flickans familj anmälde två tonåringar till badhuset. Båda två och ynglingarnas mor avvisades från platsen. Men när flickan och hennes familj skulle lämna platsen vid 16-tiden väntade ett gäng på Nygatan utanför anläggningen. Tonåringarna som avvisades hade ringt in förstärkning från äldre personer.

Familjen chockades av en bil som anlände till platsen i hög fart. En 25-årig man med invandrarbakgrund från Libanon och en 23-årig man med invandrarbakgrund från Chile hoppade ur bilen och attackerade flickans far.

Männen höll fast flickans styvfar och slog honom flera gånger i huvudet. När han föll till marken fortsatte männen att stampa och sparka mot hans huvud och kropp. Pappan misshandlades grovt inför sina två barn som grät och deras mamma som även höll i en bebis.

Det framgår av polisutredningen att misshandeln resulterade i att flickans far fick en fraktur och även problem nedsatt hörsel och dålig syn.

Foto: Polisen
Foto: Polisen

De åtalas för attacken

Nu åtalas 25-årige Akram Mohammad Hadrous, med invandrarbakgrund från Libanon, och 23-årige Ezequiel Andrés Iturrieta Diaz med invandrarbakgrund från Chile misstänkta för grov misshandel. Vännerna har suttit häktade sedan slutet av november.

Akram Mohammad Hadrous är sedan tidigare dömd för stölder. Akram nekar till brott. Ezequiel Andrés Diaz är dömd för flera narkotikabrott, olovlig körning och stöld. Ezquiel erkänner misshandel men försvarar sig med att han var drogpåverkad i samband med attacken.

Ezequiel (t.v.) och Akram (t.h.) Foto: Polisen

Det framgår av polisutredningen att är Akram Mohammad Hadrous är en rapartist som går under namnet ”Akke”. Artistens musikvideo från Rosengård har 200 000 visningar på YouTube. Vidare har han 13 000 följare på Instagram.

Polisanmälan mot tonåringarna på badhuset rörande misstänkt sexofredande mot flickan lades ned i brist på bevis.

LÄS ÄVEN: Ordförande för afghanska föreningen våldtog 11-årig flicka i simhall – utvisas inte