Skyddsbussen på sin jungfrutur. Bild: Skyddsvärnet.

Gängkriminaliteten i Göteborg ska stoppas – med kaffe och smörgås

Delningar

Nordstan har under lång tid varit en samlingsplats för vad Göteborgs-Posten beskriver som ”människor med social problematik och ungdomar i riskzonen” men som invånarna i staden mer rättframt kalla kriminella invandrargäng. Nu ska det emellertid bli stopp för deras framfart. Sociala och rättsvårdande myndigheter och organisationer har nämligen kommit överens om att köpa in en kafébuss där de antisociala och kriminella ungdomarna erbjuds alternativet att dricka en kopp kaffe i stället för att råna, stjäla och sälja knark.

Man hoppas nu att kafébussen som även går under namnet ”Skyddsbussen” ska ”sprida lugn utanför köpcentrumet på stökiga helgnätter”. Bussen tar det mesta av den dryga miljon skattekronor (av totalt fem) från Social resursnämnd som de ideella organisationerna Fryshuset och Skyddsvärnet fått för att sjösätta en ny satsning på ”trygghetsskapande aktiviteter”.

Bussen ska förutom att servera kaffe också fungera som bas för att ”bygga relationer” med de antisociala och kriminella invandrarungdomarna. Man hoppas att detta relationsbyggande ska göra ungdomarna mottagliga för att ”lotsas vidare med rådgivande och motiverade samtal”.

Kafébussen ska framför allt vara igång på kvällar och nätter under helgerna och ambulera mellan ett antal ”stökiga platser” i Göteborg. Ett första försök gjordes redan den gångna helgen.

Emma Forseth, som är verksamhetsutvecklare på Skyddsvärnet, berättar att det även ska gå att få en smörgås på bussen. Filosofin bakom initiativet är ”mätta personer är lugnare personer”. Med en varm kopp kaffe och en smörgås i magen tror man att benägenheten att begå brott ska minska hos individerna i målgruppen.

En del av gängen är så kallade marockanska gatubarn och befinner sig i landet illegalt. Dessa ska man efter kaffedrickandet och smörgåsätandet kunna slussa vidare till bland annat en nattöppen kyrka för hemlösa.

För ”ungdomar på glid” hoppas man att ett samtal över en fika ska fungera som en ”avväpnande ingång” för de kriminella att lämna brottets bana och påbörja ett hederligt liv.

– Det kanske är banalt, säger Emma Forseth, i förmodad insikt om att projektet kan komma att möta kritik från dem som menar att brott ska lösas med polisiära insatser och illegal invandring med utvisning.

– Men ibland är det enkla också det effektiva, försvarar sig Emma Forseth.

Lotta Rosander, som ansvarar för samordningen av trygghetsarbetet i Nordstan på Social resursförvaltning, delar Emma Forseths tillförsikt. Bara det att ”Skyddsbussen” medför att det finns några fler vuxna i Nordstan tror hon ska leda till en tryggare miljö.

Hon tvingas samtidigt erkänna att det som mer påtagligt gjort Nordstan lite lugnare och tryggare den senaste tiden är att polisen gjort stora insatser med att rensa upp i bland annat Brunnsparken. Men fortfarande är det mycket kriminalitet och droghantering på platsen. Därför behövs kafébussen, menar Lotta Rosander.

Försöket ska nu pågå i fyra månader och därefter utvärderas för en eventuell förlängning.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

370 KOMMENTARER

 1. Kanske dags att producera en broschyr – på flera språk – att det är olagligt att stjäla, råna och sälja knark. Kan leda till att man blir portad från gratis kaffe på bussen??

 2. Ja OJJJJ vad lugna buset kommer att bli med kaffe och bulle… I cirka 5 minuter när de tar en paus i sin kriminella verksamhet.

  Alltså, ibland undrar jag om folk försöker driva med oss, eller om de verkligen är så dumma i huvudet. Vem försöker de övertyga? Bränna miljoner, som kunnat gå till exempelvis våra hemlösa istället. Fattigpensionärer som på grund av för dålig pension inte längre kan sova under tak. DE är mer berättigade av kaffe och bulle än dessa kriminella.

  Nej, polisen borde jaga dem hårdare, sen borde de dömas till utvisning och skickas hem på stört. Inget kaffe, inga bullar, bara en enkel till hemlandet.

 3. Ungdomar på glid???, utländska medborgare utan id o uppehållstillstånd skulle väl den goda fen sagt istället…..en tidsfråga innan nån från Skyddsvärnet blir våldtagen/knivhuggen/slagen/rånad…etc

 4. Hoppas att dom inte glömmer personligt skydd, det räcker inte med smörgås ”innanför västen” det behövs bra väst med hög krage.

 5. Jaha dom har inte ens fattat det, att dom gängk.inte är intresserade av kaffe me dopp utan av pengar.
  Bussen kommer att bli invaderade av hemlösa så klart.

 6. Ta den bilen bussen och kör ut den till äldreboenden för svenskar så kanske de som kämpat ihop välfärden kan få en god frukost, för en gångs skull !

 7. Trodde det alternativet var ute for lenge siden.
  Finnes det fortsatt noen som innbiller seg at kos og kaffe betyrnoe som helst? OK – håper at de holder seg i ro mens kaffen drikkes

 8. Kafébussar i satta områden, typ Nordstan?

  Polisen borde känna sig nöjd, och kan därmed syssla med angelägnare uppgifter… t.e.x. trafikövervakning samt leta efter bortsprungna katter o. hundar.

  Det brottsbenägna klientelen, då? Jag tror att de skrattar på sig, så de t.o.m. gör på sig.

 9. Det kanske är bättre att köra med varm korv med senap. Då måste såklart korven kött vara nöt och halalslaktad i muslimsk ordning. Men det fixar polisen som allt annat.

 10. Skyddsbussar, finns där inga eldrivna flakcyklar? Det behövs inga bussar för att transportera några termosar och smörgåspaket.

 11. Sanslöst!

  Det är förstås billigare än poliser men samtidigt e mycket tydlig signal att de rättsvårdande myndighetna kapitulerat.

 12. Gratis kaffe & macka, genialt, att ingen tänkt på det tidigare,…det kommer att lösa alla problem med våldet i Sverige….faan…tror jag blir tokig.

 13. Resurserna satsade på personaen hade kunnat läggas på fångvakter, och busskostnaderna på cell-byggande. Hade garanterat givit mera valuta.

 14. ”en kopp kaffe i stället för att råna, stjäla och sälja knark?.

  Hur dum får en polisledning vara? Vilket ger mest klirr i kassan, knarkförsäljning eller fika med polisen?

  Sen tar dom en fika och en macka – innan nästa knarkrunda. Tack för kaffet polisen!

 15. Dumheten har tydligen inga gränser. Och föga förvånande är det godtrogna dumkärringar som dikterar villkoren. När ska dessa korkade kvinnor inse fakta?

 16. Så blir det när naiva kvinnor får för mycket att säga till om. Ursäkta, men det går inte att uttrycka på annat sätt.

 17. Tycker man ska använda denna fikabuss till våra egna hemlösa istället.
  Sedan kan man satsa på en betydligt primitivare variant för transport av slöd*ret till gränsen och släppa av dem där de tog sig in.

 18. Kanske en buss med Batikhäxor som frivilligt särar på benen också…för att få bort våldtäkterna så att säga.

  • Jag tycker att det är ett bra förslag att pröva på med mackor och samtal. Varför? De ska få lära sig vad kriminalitet är när bussen blir rånad och personal hotade. Dessa nippertipper begriper inte att det som räknas är respekt och stålar. Respekt är att råna bussen och visa att man är macho.

 19. Emma Forseth och Lotta Rosander! Blev jag förvånad att det var ytterligare två kärringar som verkar ha som livsuppgift att lösa alla (utrikes)kriminella problem. Kaffe och smörgåsar! man baxnar eller nej, inget förvånar.

 20. Om fyra månader har bussen för längesedan blivit plundrad och uppeldad samt att personalen blivit misshandlad och våldtagen!

 21. Jotack, och denna ”skyddsguds” kommer naturligtvis att vara fredad från slla destruktiva element som helt utan logik ger sig på vem som helst. När ska dumheten i Sverige ersättas med förnuft och handlingskraft.

 22. Betyder detta att jag kan hugga en nattamacka innan jag tar mig hem efter utekvällarna?

  Eller bedöms man efter hudfärg eller hur går det till?
  Vita betalar, mörka äter?

 23. Damerna kombinerar lyteskomik med galghumor. Kunde ha varit riktigt roligt om det inte vore så att folk far illa, riktigt illa pga sån här galenskap.

 24. Är det skattepengar som finansierar detta idiotspektakel? Eller har de fått pengar från Allmänna Arvsfonden? De brukar ge pengar till sånt här.
  Vill uppmana alla Sverigevänner att skriva testamente för annars kan i värsta fall dina pengar gå till Allmänna Arvsfonden.

  • Absolut!! Det har jag sagt länge till vänner som inte har bröstarvingar!
   ,
   Glöm inte den rika Östermalmsdamen som inte hade bröstarvingar!
   Vem bor i lägenheterna i hennes tjusiga fastighet på Östermalm?
   Jo tjänstemän från Allmänna Arvsfonden!! Hyresgästerna som bodde där innan blev utkastade!

 25. Det gäller att ha ett pålägg på mackan som dom kriminella gillar så att inte dom kriminella blir ännu mera kriminella.Vart kommer alla idiotiska idéerna ifrån?

  • Dessa som en gång byggde upp detta land,hade en korvskiva på mackan..som dom sköt framför sig hela veckan..på fredagen hade dom råd att äta den riktiga korvmackan…men DET var då det…;(;(..

    • Han hade säkert inte råd han heller…;(…
     är nog många i pensionärsgruppen som har sylt i gröten som dagens höjdpunkt…;(;(…lördagsgodis i lövens sverige..

 26. Får man gissa att den här bussens personal rätt snart kommer att bli varse
  om att det här var inte så bra…??…
  Det är nog inte kaffe o en macka dessa vill ha först…;(;(..
  Vi får väl önska dom lycka till i.a.f….

 27. Tänk att det finns hur många miljoner som helst när det gäller människor som inte ens har rätt att vara här. Öppna en tre stjärning gourmet krog åt som också…då kanske dom begår lite ”finare” brott…
  Identifiera dom o kasta ut dom ur sverige….ja sånt där som är helt enligt lagboken!

 28. För något halvår sedan läste jag om en rapport vilken slog fast att islamismen äter sig in inte bara i landet som helhet utan nu även i maktens korridorer – i bland annat Göteborg. En av Göteborgs styrande slog fast att det var ”alamerande” och att ”nu måste vi ta tag i detta”. Sedan dess har absolut inget hänt samtidigt som allt fler islamister rest hit och släppts in av en gapskrattande sjuklöver under det att de redan hitresta förökat sig ymnigt.

  Vi har garanterat tiostusentals, mer sannolikt hundratusentals, med smak för sharia och kalifat redan här, dom blir fler för varje dag och sjuklövern spiller ingen tid när det gäller att ge dom bidrag och medborgarskap. Den som ser hopp, den som ser minsta gnutta ljus på horisonten, den som menar att detta på något sätt kan vändas, snälla, redovisa i detalj hur den vändningen ska se ut, för jag ser bara mörker.

  Det enda svensken kan hoppas på, enligt mig, är att pengarna tar slut så att de sjuka sju inte kan försätta med sin kriminella polititik, så att istället i nödens stund konflikten kommer upp till ytan, och att kriget som en dag ändå måste komma kommer redan i dag. Det är det enda som jag kan se få detta att vända, det är dock en utveckling få önskar sig.

 29. Man kan allvarligt fråga sig i vilket parallellt dagis- och genusvetenskapligt universum de styrande befinner sig i?

  I VERKLIGHETEN gör de det definitivt INTE !!

 30. Naiva, godtrogna.. Rent ut sagt dumsnälla !

  NEJ! Det enda dessa ”marockaner” och ”illegala” behöver och förstår är en ”hård regim” och en ”tuff polis” som inte lägger två strån i kors!

  DÅ får de ”respekt” för polisen !

 31. Herregud naiva är bara förnamnet,Sverige blir en skröna över hela
  världen som alla skrattar åt,åka runt med en buss och bjuda
  illegalerna på kaffe när de istället borde köras till gränsen och ut.
  Tror de verkligen själva på att gangsterpacket slutar råna och sälja
  knark för att de får sitta i en buss och dricka kaffe, det tjänar de inga
  pengar på,efter fikat återgår de till sin verksamhet.

  • Svenskar som är hemlösa och fattiga har sig sjäva att skylla enligt den vedertagna normen i Sverige.
   Migranter är det synd om enligt den svenska normen.

   • Japp har du varit så dum att du jobbat hårt i Sverige och dragit på dig en arbetsskada då ska du straffas med förlust av försörjning och bostad.

    Det är fullt rimligt enligt dvärgen som SD stöttar.

 32. Nästa gång jag är i Göteborg skall jag gå dit och få mig en kvällsfika.

  Jag råder alla hederliga hårt arbetande skattebetalare i Göteborg att ta en promenad och besöka bussen för en glädjande gratis kvällsfika som skatteåterbäring.

   • Sannolikt har du rätt.
    Det leder ju till nästa fundering i skattebetalarnas namn.
    Om man bara delar ut fika till kriminella utländska ungdomar får vi väl förutsätta att polisen är på plats och arresterar de som ”beviljas” fika?

 33. Försöket ska nu pågå i fyra månader och därefter utvärderas för en eventuell förlängning.

  ja men då vet vi att under 4 månader så kommer nordstan att ockuperas..

  kaffebussen hahaha.. är svenskar välkomna där?? kan en turist ta sig en kopp kaffe???? eller måste man panga en fönsterruta eller våldta ngn för att få en smörgås????

  vilka signaaler sänder det??? tror dom på allvar att dom kommer bråka mindre…??
  våldtog du ida??? ohhh stackars dig .. du är nog törstig .. o kanske en smörgås slinker ned????

  vad sägs om ökade patruler o att ta hand om svenska tjejer?? ist??? nää dom skiter man i .. vi har ju afganer som är kaffesugna!!!!! o alla som befinner sig illegalt i sv. stackars dom .. dom vill ju ha en smörgås??? UT ME DOM!!

  en jävla parodi har göteborg blivit. o polisen kan lika väl ta ut batongen från r-ven.. pride är över!!!! gå o gör ert jobb!!!

 34. Idioti. Marockanska gatubarn skall inte slussas vidare till någon nattöppen kyrka för hemlösa.

  Dom skall slussas hem till Marocko.

 35. Nu har dom provat grillad korv och armband funkade si så där kan man väl sammanfatta det hela….sista chansen och halmstrået nu då med kaffe och smörgåsar, man tar sig för pannan.!!

  PS: Kaffet kan dom byta ut mot te, klientelet vi snackar om dricker te inte kaffe.

 36. Genialiskt ! En ny strategi för FN kanske att äntligen få slut på konflikterna i mellanöstern, att ingen har tänkt på detta innan? Mat i magen och en kopp kaffe så blir alla snälla och fogliga .
  De stenkastande palestinierna är helt enkelt hungriga !

 37. Tja,definiera dum, så har ni svaret på en macka och en kopp kaffe istället för fem tio tusen spänn om dagen i fickan, det finns ingen ände på hur korkat allt blivit runt omkring oss.

 38. Skinksmörgåsar gillar dom !
  Jävla dårar som kommer på sånt dumt .
  Vad får svenska uteliggare och fattigpensinärena.

 39. Det är dom drogberoende gatubarnen från Marocko de syftar på, inte vanlig ungdom som dräller runt. Dom klungar ihop sig lite här och där men håller en låg profil och är försiktiga. De stjäl mycket givetvis. Ett par av dom vet jag lyckades infiltrera Manpower när jag var där ett tag sedan, och länsa jackor och plånböcker som var obevakade. För övrigt är det ju ett jävla KAOZ i Nordstan nuförtiden, vakterna springer i ett med trilskandes tjuvpack, mest romer.

 40. Alltså, man ids inte ens ta sig för pannan längre. Naiviteten är gränslös. Vi är djupt skuldsatta som nation, riksdagsledamöter beter sig som lågstadieungar, antalet kriminella och offer ökar dagligen. Problemlistan är snudd på oändlig. 9000 ljugande potentiellt våldsamma ska försörjas allt medan vice stadsminister leende konstaterade att det var bra så att de nu kan få lugn och ro samt studera ifred. Att äldre, cancerpatienter och skolelever med spec behov inte bereds lugn och ro skiter huvuddelen av röstberättigade högaktningsfullt i.

 41. Jag förstår! Nu är det nya metoder som ska testas, kraftfullare, mer effektiva: kaffe och smörgås istället för saft och bullar.
  Är det verkligen så att svenskarna har blivit kompletta idioter? Eller vad är det?

 42. Taktiken verkar vara att göda de kriminella med korv och smörgåsar tills de blir runda och feta. Buset tappar då mobiliteten.

 43. Nu är det bekräftat, att det finns folk anställda av myndigheter som har hål i huvudet.
  Tidigare trodde jag att det var en skämtsam fras.
  ” Sluta med knarket, ta en kopp kaffe med polisen i stället”
  Man tar sig för pannan !

  • ”Lotta Rosander tycker att läget i Nordstan har blivit lugnare överlag. Delvis efter att polisen gjort stora insatser i Brunnsparken.
   – Både Nordstan samfällighet och andra aktörer är eniga om att det har blivit lugnare, även om det fortfarande är mycket ungdomar och droghantering på platsen, säger hon.”

   Det ena utesluter inte det andra.

 44. Den totala dårskapen är vitt utbredd bland tjänstemän och politiker i Göteborg. Det här är bara ett i raden av dåraktiga förslag. Ansvariga för detta skulle spärras in på mentalsjukhus.

 45. Från PK-marinerade handhjärteknarkare får man ofta höra att dessa invandringsrelaterade samhällsproblem är ”komplicerade”. Nej, detta är inte ett dugg komplicerat. Kriminellt avskrap som inte har medborgarskap ska skickas HEM till URSPRUNGSLANDET, punkt! Det enda komplicerade och akuta är snarare hur vi ska återfå förnuftet inom Myndighetssverige, och hur vi får bort alla spåniga handhjärteknarkare som dag ut och dag in obstruerar alla kloka beslut och istället systematiskt sänker detta stackars plågade land till att på sikt bli ett ”shithole country”.

 46. Så 4 månaders hyra för bussen är 1000000?
  Till vilken nytta? Tror dom verkligen att en macka stoppar knarkhandeln, tjuveriet od!
  Vilka puckhuvuden. Löjeväckande teorier.

 47. Gratis dialogfika till kriminella. Hemlösa pensionärer som sover på nattbussar då härbärgena är fulla av ”gäster”, betalar via skattsedeln.

  Var det inte snack om att polisen var underfinansierad och behövde mer ”resurser”? Inte konstigt då de slösar bort pengar på ny buss med fika-rundor till utanförskapsområdenas knarkförsäljare…

 48. Undrar hur det känns för buss-cafepersonalen att neka svenska hemlösa smörgåsar i kylan till förmån för kriminella som lever gott på bidrag och brott.

   • Ja, PK-logik. Bättra att hjälpa 100 000 vuxna män i sin bästa ålder i Sverige än att hjälpa 10 miljoner kvinnor och barn i dess närområden för samma kostnad.

  • Som en vänsteridiot till politiker sa, det är viktigt att dessa raketforskare får pusta ut mellan bilbränder och gängvåldäkter – allah ska med.

 49. Det absolut enda som skulle kunna göra någon skillnad är att acceptera det för vad det faktiskt är:
  1. En krigsförklaring, och inget annat!
  2. Ta till vilka metoder det krävs för att vinna kriget. Tror inte man behöver förklara närmare vad det betyder, men ingenstans i världen eller historien har en invasionsstyrka låtit sig besegras av gratis kaffe och bullar eller korvgrillning.

 50. ”Skyddsvärnet har i sin tur tänkt sig att bemanna upp vad de kallar ”Skyddsbussen” som ska parkeras på stökiga platser runt om i Göteborg – bland annat i Brunnsparken – under framförallt fredags- och lördagsnätter.

  – Syftet med Fryshusets team är att få kontakt med ungdomar. De är själva unga vuxna och har ett tätt samarbete med Skyddsvärnet och vår egen fältgrupp. Skyddsbussen kommer finnas på olika ställen i stan. När krogarna stänger och ungdomarna är ute så finns de där och kan prata, motivera och slussa till verksamheter utifrån behov, säger hon.”

  Mycket bra insats, naturligtvis kommer de redan påbörjade hårda tagen mot buset i Nordstan fortsätta. Märkligt att Dagerman inte verkar vilja förstå att man kan – och måste – satsa både på förebyggande insatser och på polisinsatser.

 51. Kära riktiga svenskar. Jag har diskuterat ”svenskar” (era idiotlandsmän som säljer ut er) nedvärderande utifrån egna erfarenheter plus vittnesmål. För att undvika missförstånd. Det handlar inte om er riktiga svenskar utan era hjärnlösa landsmän som drar farsoten över oss alla. De kallar jag numera inte ens människor utan människoliknande demoner.

  Apropå fika idén. Fattar inte dumsvensken att de kriminella är mycket mer slipade? De kriminella skiter i sketna fikan. De tar ändå vad de vill. De tjänar nog mer på brott under en vecka än Svensson under ett helt år.

  När fattar dessa idioter att dalta hjälper inte? Är de totalt dumma?

   • Ja. Jag mår inte riktig bra ab. Jag är faktiskt skitledsen på riktig. Jag är desillusionerad. Ni är så jäkla fina människor annars. Jag förstår ingenting längre. Vet bara att ni, minoriteten av riktiga svenskar, ni är fantastiska.

    • jag hade nöjet att möta AfS representanter under deras fantastiska återvandringsturne. jag samtalade med kasselstrand, ahl, jonsson och sefastsson. mycket sympatiska och trevliga killar. jag var helt säker på att dom skulle lyckas komma in i riksdagen. jag är fortfarande chockad!!!! nu har mitt sista hopp släckts. sverige kommer att bli ett muslimskt u-land. ingenting kan stoppa detta. och som sagt 99,7% av svenskarna röstade FÖR detta!

   • 0.3% är lågpannade heilande idioter som inte flyttat ut från sina föräldras källare trots att de sedan länge passerat vuxenålder.

     • Vad yrar du om? Jag är SD:are sedan länge tillbaka och kan berätta för dig att än så länge har vi inte vunnit ett skit. Om vi får igenom vår politik de närmste 4 åren blir det en hel annan femma men som sagt hitentills inte ett skit har vi vunnit.

  • Jag är tyvärr benägen att hålla med dig. Jag ser många svenskar idag som hjärntvättade utomjordingar, så bisarra är deras argument och handlingar, särskilt när det gäller flyktingpolitiken. Varje dag tänker man att nu kan de inte hitta på något mer för att göra samhället ännu mer perverst och sjukt och sedan går de och hittar på sånt här.

 52. Sverige förnekar sig inte…naivitet i sin yttersta form.Det blir väl arabiskt kaffe ? Grillad halalkorv gick visst inte så bra sist…..

 53. och så lite musik till kaffet.

  förslag 1. kaffekaffetåren skall vi ha kaffekaffetåren varje dag.

  förslag 2. kom här alla glada bagarbarn bullfest bullfest hela dan.

 54. Löfven har ett nytt ännu bättre förslag med inspiration från Berlin 1945. De gamla svenskarna får ha öppet hus för de nya svenskarna. De kan komma på besök och ta för sig av både hus, inventarier och bosatta. Vi får lära känna varann på ett nära och intimt sätt. Incitamentet till stölder och våldtäkter är borta. Detta upprepas med en frekvens så att inte brottsstatistiken går upp.

 55. Sverige har aldrig varit tryggare. Här åker vi runt med bussar och bjuder på kaffe och smörgås och kramas hejdlöst tillsammans.

 56. Snart kommer en notis i GP (för det okontrollerat eskalerande krigsliknande våldet rapporteras ofta bara i lokala media) att lyda:
  ”Bussbrand i centrala Göteborg inatt. Polisen tystlåten om orsaken.”

 57. Jag antar att svenska uteliggare inte får kaffe och smörgås? Eftersom de ändå inte rånar någon så kan myndigheterna fortsätta att skita fullständigt i dem.
  Folk som bjöd hemlösa svenskar på kaffe, smörgåsar och kläder inne på Medborgarplatsen i Stockholm, blev mordhotade och uthängda som rasister och nazister. Jag vet en som fick sitt hem förstört, helt söndervandaliserat.

 58. Skall ett gäng kvinnor i buss ge sig ut i no go zoner
  kvällstid och servera fika finns ju en viss statistiskt
  säkerställd risk att dom blir tvingade servera
  doppa till kaffet.

 59. Vilket kap för brottslingarna, byta knark och tjuvgods mot kaffe och smörgås.
  Lär dessa godhetsapostlar sig aldrig någonting.

 60. Skönt ändå att dom äntligen hittat en lösning! Det tog sin tid men nu är den på plats å vi kan säkert ganska snart räkna med ett lugnare samhälle…
  Eller?

 61. Ett bra sätt att undvika skjutningar, då alla vet att en kula i en mage proppfull av kaffe och smörgåsar kan avgör skillnaden på liv och död . . .
  Skjut därför mot varandra helst före frukost!

 62. Kommer ju inte att funka! Det de vill ha är en kopp socker med te-arom, en rejäl vattenpipa och en säck rostade solrosfrön så att de kan sitta och spotta skal som tidsfördriv.

 63. Dialog polisen får numer stöd av dialog socionomer.
  Det är ju sådan tur att våra skattepengar används med förnuft och sparsamt.
  ”vad fan får jag”, är nu än mer aktuellt.

 64. Kannon idé att bjuda in dom i en turnébuss och skjutsa dom till närmaste containerbåt på kurs mot Abu dhabi. Där kan de stackars arbetssökande marockanska barnen få jobb.

  • Jag tror inte Abu Dhabi vill ha dem. De vill ha ordning och redan i Abu Dhabi. Lite lustigt att Förenade Arabemiraten förstår det bättre än svenska myndigheter.

 65. Det här fick mig att direkt tänka på det naiva paret från USA som dödades i somras av ISIS terrorister i Tajikistan för att de skulle bevisa att alla människor är goda och reste i området som är ett farligt område för vem som helst men speciellt för västerlänningar.

 66. Kärringar med sinne borde sitta inne, för ordning på torpet ska vi ha, jaha allt blir allt dummare, så bort med kvinnor som enbart har en tanke att prata politik på, vilket går ut på att tycka synd om dem som förstör vårt samhälle!

  • Men ”kärringarna” är ju såna för att svenska karlar är så förbannat mesiga, och ”kärringarna” är trötta på det, och vill byta ut sina mesiga karlar mot muslimska dito som kan bestämma om var skåpet skall stå.

   • Ja, man kan undra hur det kommer sig att kvinnorna har haft den ställning de har under så lång tid. Kanske någon biologisk funktion att underkasta sig.

    Feminism och homolobbyn håller på att få svenska män att förakta kvinnor. Bra kamp.

 67. Detta går mina och dina skattepengar till, medhjälp till brottslighet. Kanske lägger bussen ner när ett antal av de kvinnliga servitriserna har blivit våldtagna.

  Kjamis!

 68. Låter som Dan Eliasson vart med o tänkt till , för att få ut maxeffekt av bussen så skulle man väl köra över ,,,,,,,,,,,,,,

 69. Motiverande samtal blir nog av typen:
  ”Det är så synd om dig, du får begå brott!”, ”Allt är de vita männens fel, inte ditt eget!”, ”Sverigedemokraterna vill döda din familj!”, ”Sverige är ett rasistiskt land och du lever så här på grund av din hudfärg!”

  • ja, och: ”-Förstår du inte att du skadar Dig Själv av att rånmörda den gamle tanten…?”
   ”-herrrreGud vad du måste mått dåligt som hoppade på svennes skalle, kom får du en kram

 70. Göteborgs Stad är nog på rätt spår. Först kamelfarm, nu detta. Man väntar bara på uppföljaren till Pippi i Rinkeby. Det blir väl att de har fått Pippi i Göteborg.

 71. Dialogpoliser med varmkorv, kommunen ger bostäder och mat, nu väntar vi bara på,att tullen ska stötta de illegala med ambulerande krogar, så att slipper knarka.

 72. Apropå barn.
  Innan de har fått något i sig är de hängiga och griniga. När de väl har ätit, eller fikat, så blir det mera liv i lådan. De formligen studsar upp och ner och hoppar runt och för ett förskräckligt liv. Och inget konstigt med det. Det är levande barn.

  Om man nu ska ut på stan och mata hungriga invandrarbarn så kommer de att få överskottsenergi. Var ska de göra av den? Är det någon som tror att de sätter sig ner och blir lugnare än innan de fick något i sig? Nej, barn fungerar inte så.

  Förbered er på det värsta!

  .

 73. En av ”7-klöverns” enastående satsningar för att stoppa det ökade gäng/invandrar-våldet!!!
  Man blir verkligen imponerad!!!!!

 74. Istället för skyddsvärnet bör de sätta in hemvärnet. Detta är ju löjeväckande. Man skulle kunna tro att det är skämt inför första April. Dock lite sent på året för det.

 75. ”– Det kanske är banalt, säger Emma Forseth”

  Herregud, snacka on underdrift!

  Detta måste ju vara en av de absolut dummaste saker jag någonsin har hört. Hur ofantligt korkad får man vara?!

  Kaffe och bulle, tänk att ingen kommit på detta förr!! Kanske Mexico borde kopiera detta fantastiska svenska koncept för att tygla alla tusentals kartellmord de dras med. Bjud mafiosona på lite nachos med dipp så blir det bra … *FACEPALM*

  Jag ser reda nu fram för mig nyheten om hur kaffebussen blivit söndertrasad, chauffören våldtagen och övriga personalen nerklubbad.

 76. Ja, Vänstern sprider sina ”goda idéer ” och de som tar emot får ny energi att fortsätta sin kriminella, anarkistiska verksamhet! Finns det ngn annan lösning än stängda och kontrollerade gränser och massdeportation av ALLA inkomna brottsbenägna?

 77. Vad sänder detta för signaler?
  Om du ägnar dig åt kriminalitet och annat fantyg så får du gratis kaffe och macka. Åter igen visar det sig att vänsteraktivister har infiltrerat sig överallt. Det måste rensas upp överallt.

 78. Kanske något att lära ut till polisen i arabländer, Israel, Afrika m.fl. med samma problematik.
  Visa hur man gör helt enkelt.

 79. När Trump hör detta så får han väl ett skrattanfall som heter duga!
  Har någon utlandsmedia rapporterat om detta, någon som tipsat dem?

  • I USA har Donald Trump lanserat en kriminalvårdsreform. De ska satsa på utbildning i fängelserna och samarbete med näringslivet så att frigivna fångar kan ha ett jobb när de kommer ut.

   Det verkar ha fungerat bra i Texas, som har stängt åtta fängelser på grund av mindre återfall i brott.

 80. Klart skattepengarna ska gå till massimport av integrationsofähiga och kulturfrämmande ”machoberikare” och till utfordrande av dessa med halalsmörgåsar och halalricka… Sjuklövernväljarnas självmordspakt vore väl inte så fruktansvärd, om de bara lämnade oss andra utanför!

 81. Vad är det för fel i skallen på Göteborgare som röstat fram muppar och andra patetiska typer i som våldför sig på våra skattemedel. Bara som inte kan andas själva får sin assistans ersättning indragen. Dags för revolution från oss skattebetalare.

 82. För många år sedan så lurade man efterlysta gängkriminella i USA med att dom hade vunnit en lyxmiddag med rysk kaviar o champagne, sen var det bara att plocka in dom en efter en. I Sverige är det dock förbjudet att lura kriminella.

 83. Herregud inte igen.
  Fängslade/ utvisade personer är lugnare personer borde rimligen mottot vara. Vad är det för kärringvälde i poliskåren? Pinsamt.

 84. Bäst att utfodra ligisterna pp plats så att de inte ska behöva avbryta langningen för att gå hem och äta .
  Kommer vapen tillhandahållas också?

 85. Vi som pendlar med ofta inställda tåg skulle gärna uppskatta om vi fick gratis kaffe och mackor på nedisade perronger i vinter (?)

 86. Jag trodde Reinfeldts idé om att låta mammor patrullera om kvällar och nätter för att få stopp på kriminaliteten var århundradets dummaste, men här har vi en het utmanare. Seriöst, vad fan är det frågan om? Är de på allvar så dumma eller är det ett subtilt hån mot svenska folket?

 87. Oh herregud hur dumt får det bli i detta land? Svaret är nog att det finns ingen gräns för det. Det ser inte ut att bli något bättre heller vad gäller dumheter.

 88. Bättre än ingenting. Fast jag undrar om det inte bara gör det lite mysigare att hänga runt Nordstan?

  Vad vi behöver är en ny lag där man kan hålla folk inspärrade in väntan på utredning, dom och utvisning. Jag förslår att hela Gotska Sandön görs om till ett sådant läger. Vi behöver inte hålla folk inspärrade i celler en och en. På Gotska Sandön kan de få röras sig fritt. Personal behövs inte. Bara skeppa dit råvaror. De får laga maten själv och även bygga sin hus själv.

  För utvisade gäller att de får biljett hem när de har tröttnat på Gotska Sandön.

 89. Kanske man kunde använda bussen för att fånga in dessa vilda bestar och deportera dem. Gängkriminalitet kan bara lösas med extremt våld!

 90. elpistoler eller skott i benen plus långa fängelse straff. Ingen jävla Snickers retorik. – you’re not yourself when you’re hungry.

 91. Lär av dem som byggde Sverige. Hårdare straff och hårdare straff är det enda som hjälper. Det är kriminella element man har att göra med inte, vanliga Svensson går till jobbet varje dag och betala världens högsta skatter.

  • Axplock,
   Inte en chans, vilket vi vet efter åratal av rapporter om att de på boendena inte får en påtår, ett ägg eller allsköns andra rätter till jul, nyår, trettne och påsk samtidigt som beslutsfattarna som ”tjötar” om ”Resurserna är slut!” åker på långhelgsresor för ”konferens” och ger sig själva och varandra julklappar och lyxartade julmåltider som betalas av FOLKET; FY F*N!!!

  • Lars,
   Jag undrar om det inte kommer att finnas en miniversion av en bankomat ombord också för att dämpa de små ”barnen”?!

 92. Land ska med lag byggas. Inte f-n hjälper det att servera kaffe och mackor till buset, se till att bura in dem i stället och deportera dem som inte har här att göra. Lotta Rosander framstår som en fåne i sammanhanget när hon även tvingas erkänna att ”det som mer påtagligt gjort Nordstan lite lugnare och tryggare den
  senaste tiden är att polisen gjort stora insatser med att rensa upp i
  bland annat Brunnsparken”…

 93. När man är ute och baxar på natten kan det vara trevligt med en kopp kaffe och en smörgås.

  Är det någon som minns de så kallade värstingkryssningarna? Man chartrade en båt och lät ungdomar ”på glid” segla till västindien av någon anledning som ingen förstår. Resultatet blev att ungdomarna hamnade bland droger och fester på turistorter ute i världen. Den här kaffebussen känns också som ett projekt som kommer att sluta med kaos

 94. Det här är Dhimmi-attityd av värsta sort. Det här kommer inte att hjälpa någon varken nu eller har hjälpt någon historiskt.
  Läs ”Sword and Scimitar” av Raymond Ibrahim och få en liten bild av hotet vårt svenska samhälle står inför. Sverige och svenskarna står inför en fiende som vill göra allt för att krossa vår kultur och förinta oss samt radera alla minnen av oss. Om fienden vinner så kommer inga människor i framtiden veta att det ens existerat ett Sverige och ett svenskt folk.
  https://www.bokus.com/bok/9780306825552/sword-scimitar/

  • De har inget känslomässigt band till landet. De är hårdnackade och kan överleva där du och jag skulle gå under. De har uteslutande PTSD efter påfrestningar. Det är inte konstigt. Utifrån dessa preferenser så kan man inte komma med naiva insatser. Jo, de kanske tar mackan, d r ju gratis. Sen tillbaka för att med nya krafter fortsätta den mer lönsamma och invalda livsstilen.

 95. Haha jag dör av skratt! Mätta kriminella får mer ork att råna sälja knark osv!! Tror dom verkligen att kaffe och macka med andra ord sk ”fika rast” ska få dom att sluta tjäna snabba pengar? En miljon kan sättas på verklig ungdomsverksamhet istället för trams!! Batikhäxe tänk!!

 96. Tiggeriet var inte organiserat,
  Det finns inga NoGo zoner i Sverige.
  Mångkultur berikar vårt land.
  Islam är en fredens religon.
  Mena folk är välutbildade.
  I Sandviken tjänar man redan miljoner på invandringen.
  Vi har mycket att tacka det romska folket för.
  Öppna era hjärtan.
  Migrationen är en investering för framtiden.
  Tänk om alla män var som Soran Ismail.

 97. ”Skyddsbussen”?! Om den ens sätts i trafik så se till att drä*gen lämnas utanför och tag endast ombord svenskar, läs INFÖDDA svenskar! Men det blir väl ett politiskt tilltag som kamelfarmen som kostade GBG:arna (om jag minns rätt) minimum fem miljoner…Varför skulle GBG:s batikkossor skilja sig åt från det övriga totalt sönderslagna Sverige?

 98. Förmodligen vill någon dåre på förvaltningen ”förfina” kafébussprojektet genom att låta gängkriminell sköta serveringen. Det som kommer att serveras är knark med hemtransport.

 99. Vilket idiotiskt initiativ. De kriminella invandrarna uppfattar det som en svaghet och naivitet av etablissemanget.
  Pinochet hade rätt: socialarbetare är en samhällsfara och ska avskedas.

 100. Investera i Etniskt svenska ungdomar i stället. Resten skall utvisas omgående och får inte kosta ett öre av våra skattepengar. Våra fattigpensionärer skulle säkert uppskatta att få kaffe och macka gratis, när de är ute på sin tiggarrunda.

 101. Så där gör man i favelorna i Brasilien också. Fast det hjälper inte. För att de kriminella vill ha snabba pengar till knark och fest. Så det är totalt meningslöst. Vore bättre att satsa på avgiftning och rehabilitering. Samt poliser som kan skydda brottsoffer och sätta dem i finkan.

 102. Bla, bla, bla, blabla,blabla, bla som Egon Kjerrman en gång sjöng. Finnes på Youtube.

  Först var det korvgrillning för buset, nu smörgåsar.

  De tar naturligtvis för sig samtidigt som de sonderar terrängen om det finns någon möjlighet till ett litet rån.

  Den s.k ”skyddsbussen” blir nog inte långvarig, den får nog inom kort rutorna pangade och blir utbränd.

  Buset i förorterna kommer att anse den som störande för knarkhandeln så den måste bort. Den drar ju t.ex till sig polisens närvaro.

  Stefan Löfven sade att regeringen varit ”naiv” i sin migrationspolitik framför allt 2015 vilket var en klar underdrift.

  Denna ”kaffe och smörgås” naivitet är tio gånger värre.

 103. Vad sprider dessa importerade medeltida brutalkulturer för budskap i Göteborg. Varför ska dessa rånare våldtäktsmän och pyromaner få gratis kaffe och mat? Varför hjälper man inte svenska utteliggare fattigpesionärer istället? Hur länge ska detta vansinne att hjälpa kriminella utlänningar framför den egna befolkningen få fortsätta?

 104. Och 7-klöverns politiker kommer kanske att dela ut ballonger och plastarmband med texten: Prata med alla för att öka demokratin förutom med dom som har röstat på SD. För dom (SD) vill ju införa riktig demokrati.. och det går vi (inom 7-klövern) inte med på. Demokrati ska bara gälla för dom som gillar 7-klöverns politik. Alla andra åsikter vill vi nu förbjuda. Demokrati gäller endast om vi får bestämma. Hälsar Annie Lööf och 7-klöverns alla ledare.
  /CC

 105. Tvinga på dom strömförande halsband som går att styra trådlöst och så fort dom verkar göra något fiffels så sitter flera betalda utvalda spanare och aktiverar halsbandet vid misstanke om brott och försöker dom ta av dom får dom en stöt. Eller så styrs dom av en inbyggd kamera.

 106. Nej nej och åter igen NEJ!!
  Emma Forseth, som är verksamhetsutvecklare på Skyddsvärnet, berättar att det även ska gå att få en smörgås på bussen. Filosofin bakom initiativet är ”mätta personer är lugnare personer”. Med en varm kopp kaffe och en smörgås i magen tror man att benägenheten att begå brott ska minska hos individerna i målgruppen.

  Frågar ni mig – trollkärringen så är det bara rejäla hårda tag som gäller – smack, smack med batonger… skjuts det – skjut för i helvete tillbaka, kastas det sten – skjut!! Grejjen med ”mjuk” framförelse av polisens närvaro är just detta… polisen har ingen respekt längre…

 107. Undrar om de brydde sig om att söka evidens för antagandet att deras brottsbenägenhet beror på hunger. Knark tar ner aptiten.

 108. Ska man känna sig som brottsling nu, när man dricker kaffe? Varför inte te? Diskriminering.
  Är det inte att peka ut en grupp och ett område som kriminella när man gör så?
  Kanske anmäls till DO. Varning. Man vet aldrig.
  Tycker att bistånd och bidrag under alla år borde räcka. Gör inte det, lär nog inte kaffe och bullar räcka. Inte ens saft och bullar.

 109. Innan ni hånar detta, minst två koppar Kaffe är en obligatorisk Svensk frukost och viktigare än maten. Så länge ingen berättar för Nordstan att de faktiskt sysslar med Assimilering så kan detta vara ännu ett SD förslag som genomförs utan SD😄

 110. oj oj, det låter som en dåre har fått 5 miljoner att leka bort…

  samla in utlänningar och skicka hem dem, vi får många flygbiljetter för 5 miljoner och det minskar direkt brottsligheten i Sverige..

  skicka hem alla kriminella utlänningar så halverar vi brottsligheten direkt… det vore rätt åtgärd.

 111. Polisen i just Göteborg har ju inte plats för alla brottslingar så nu gäller det att tänka nytt. Vad kostar en avlägsen ö i Stilla havet? Vad kostar det att landsätta ett båtlass kriminella där?

LÄMNA ETT SVAR