Strax efter 21:30 på söndagskvällen sköt en 21-årig man till döds utanför en livsmedelsbutik på Per Albin Hanssons väg i stadsdelen Blekingsborg i Malmö. Polisen uppger att den avlidne har gängkriminella kopplingar. Däremot uppges inte mannens härkomst.

21-åringen levde när han påträffades, fick hjärt- och lungräddning och fördes med ambulans till sjukhus med allvarliga skador. Hans liv gick emellertid inte att rädda. Vittnen uppger att mellan sex och nio skott ska ha avlossats. Hur många av dessa som träffat den avlidne är oklart.

Ett stort område runt den misstänkta brottsplatsen spärrades av. Flera tomhylsor påträffades när området söktes av med vapenhund. Vittnen hördes och dörrknackning inleddes.

Som brukligt är numera skickades också polispatruller till entrén till sjukhusets akut för att säkerställa att vårdpersonal inte utsattes för hot och våld för den händelse gängmedlemmar, anhöriga och antagonister till den skjutne skulle dyka upp för ett efterspel till den konflikt som utlöst skjutningen.

Ingen misstänkt gärningsman har ännu gripits. Boende i området som hörde skottlossningen och såg 21-åringen falla huvudstupa till marken uppger för media att händelser av det här slaget numera tillhör vardagen i Malmö.

– Det är tråkigt att säga men man är ju luttrad snart i den här staden. Det är som att det är vardag.

Den ihjälskjutne 21-åringen uppges ha varit inblandad i minst två gängkonflikter i Malmös undre värld. Han är den tredje i raden av tre gängkriminella bröder som skjuts ner inom loppet av mindre än ett år. En 23-årig bror sköts i mars förra året ihjäl på Kronetorpsgatan. Den äldsta brodern, som är 25 år gammal, träffades en månad senare av flera skott på Dansörgatan men överlevde tack vare att han bar skottsäker väst.