Fyra unga män i 18-årsåldern greps på tisdagen i Göteborg och anhölls senare, misstänkta för grova vapenbrott och planering av gängmord. De kommer under fredagen att begäras häktade. Samtliga anhållna har invandrarbakgrund, en av dem är utländsk medborgare.

Det planerade mordet är enligt uppgift en del i den pågående etniska gängkonflikten i ”utanförskapsområdet” Biskopsgården och det tilltänkta offret ska ha varit en ledande person i ett av gängen, den så kallade b-falangen.

Polisen har i en lägenhet som en av de anhållna hade nyckel till beslagtagit automatvapen, pistoler och ammunition som man tror skulle användas vid det planerade mordet.

För några dagar sedan fick polisen rapporter om skottlossning med automatvapen i området Lindome. En teori är att det var de nu anhållna männen som provsköt sina vapen inför det planerade gängmordet.

Två av de anhållna tros vara ”torpeder” inkallade från Stockholm. En av de övriga två anhållna uppges vara släkt med de två personer som besköts med 14 skott på Hisingsgatan i april i år. För den händelsen står en 32-årig yrekeskriminell man åtalad.