polis blåljus 73663
Inrikes

Gängledare på rymmen från Migrationsverkets förvar greps efter polisjakt

Publicerad 8/27/2018
Annons

I april i år iscensattes en massrymning från Migrationsverkets förvar i Kållered. Bland de 14 rymlingarna fanns bland annat en 27-årig utvisningsdömd kriminell gängledare vars organisation en längre tid plågade invånarna i Ronneby. Gängledaren kunde natten mot söndag gripas. På grund av slarv av polisen fick mannen dock gripas ytterligare en gång efter att först ha lyckats fly ur polisbilen.

Mannen, som greps i Perstorp i norra Skåne, är en av två bröder som tillsammans ledde ett kriminellt invandrargäng i Ronneby för ett par år sedan och därefter avtjänat ett fängelsestraff.

Jakten uppstod efter att polisen försökt stoppa ett fordon som i stället för att stanna trampade gasen i botten och körde från platsen. Polisen tog upp jakten och fick till sist stopp på fordonet. En passagerare, som senare visade sig vara den förrymde gängledaren, flyr då vidare till fots men kan kort därefter gripas i en lägenhet dit han tagit sin tillflykt.

I samband med gripandet samlas ett gäng runt polisfordonet som lyckas frita den 27-årige rymlingen. Efter ytterligare en kortare polisjakt kunde mannen gripas en andra gång.

Den 25-årige föraren av flyktfordonet, vars härkomst inte uppges, greps också och är nu misstänkt för främjande av flykt, drograttfylleri, grov olovlig körning och narkotikabrott. Det framgår inte om mannen är känd av polisen sedan tidigare.

När 27-åringen i april rymde från Migrationsverkets förvar i Kållered var det inte första gången. Två gånger tidigare har han, på grund av bristfälliga säkerhetsrutiner, lyckats fly från andra förvar.

Det är oklart när verkställandet av utvisningen är planerad att ske och huruvida polisen tror att den kommer att kunna genomföras utan hinder. Uppgift saknas också om hur mannen till dess ska förvaras för att säkerställa att han inte rymmer igen.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
489Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons