Gäng
Inrikes

Gängskjutning i Göteborg – båda offren är kända av polisen

Publicerad 12/30/2019
Annons

Två unga män skadades i en gängskjutning i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg under söndagskvällen. Larmet inkom till polisen strax före klockan 18. En av de skjutna männen avled senare på kvällen, bekräftar polisen.

– En person har avlidit av sina skador. Vi har en mordutredning nu, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen, vid 22-tiden.

Vid klockan 18:20 beslutade polisen om en särskild händelse för att kunna få mer personal till den pågående insatsen, uppger SVT. En förundersökning har påbörjats gällande mord – men ingen gärningsman är ännu gripen.

Enligt SVT:s reporter som befann sig på platsen sökte ett stort antal poliser av området med ficklampor, drönare och hundar under söndagskvällen.

– Det är väldigt stora avspärrningar men det ser ut som de söker av området, säger reportern Andreas Varas.

Offren är kända av polisen sedan tidigare

I SVT Nyheters direktsändning sade polisens presstalesperson, Christer Fuxborg, att det handlar om två skadade män. varav en är död. Polisen bekräftade också att båda männen är kända av polisen sedan tidigare.

– De här personerna är kända av polisen sedan tidigare. Vi försöker kartlägga de här personernas sista timmar och se vilka de umgås med. Om det finns någon konflikt i närtid eller vad som gör att det här har hänt i kväll, säger han.

Polisen säger också att de hittat flera hylsor på platsen och att de utför dörrknackningar i området där gängskjutningen ägde rum. Utöver det eftersöker polisen vittnen som kan ha sett något av betydelse i samband med skottlossningen.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
584Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons