polis_avsparrat

Bild: Fotoakuten.se

Inrikes

Gängskjutning i Helsingborg – en person skadad

Publicerad 2/13/2018
Annons

Vid 21:45-tiden på måndagskvällen utbröt skottlossning på Domaregatan i stadsdelen Elineberg i Helsingborg. Polisen som larmats till platsen av boende i området påträffade en skottskadad man.

Den skottskadade mannen uppges vara i 25-års åldern. Uppgifter saknas om mannens härkomst och huruvida han är känd av polisen tidigare. Helsingborgspolisen vill heller inte berätta något om mannens skadeläge mer än att de är allvarliga men inte livshotande.

Polisen uppger att man har gjort ett första förhör med den skadade mannen på sjukhuset. om han velat samarbeta med polisen framgår inte. Förhören ska återupptas när mannen fått lämna sjukhuset.

Tungt beväpnad polis sattes in för att bevaka Helsingborgs lasarett dit den skottskadade mannen förts. Detta för att förhindra en fortsättning på den förmodade gängkonflikten där sjukhuspersonal och andra patienter kunnat komma till skada.

Ett antal personer som befann sig på platsen för skottlossningen togs med av polisen för att förhöras som vittnen. Enligt dessa vittnesuppgifter ska flera män ha setts lämna platsen efter skjutningen. Några signalement på de misstänkta gärningspersonerna har inte offentliggjorts.

Ingen person har gripits och polisen har heller ingen identifierad misstänkt. Händelse rubriceras av polisen som försök till mord.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons