skjutning-jordbro-23-01-04-feat

Bild: Faksimil SVT.

Inrikes

Gängskjutning i Stockholmsförort – en död, en skadad

Publicerad 1/4/2023
Annons

På onsdagseftermiddagen fick polisen i södra Storstockholm larm om pågående skottlossning i Jordbro. På platsen anträffades två skottskadade personer, varav den ene strax senare avled.

Det var vid 15:50-tiden som larm kom om att det sköts i det invandrardominerade problemområdet Jordbro i Haninge kommun. Två skottskadade män fördes med ambulans till sjukhus. Den enes liv gick inte att rädda. Den andre uppges vara skjuten i benet.

Trots omfattande ansträngningar har polisen inte lyckats gripa någon gärningsperson. Händelsen rubriceras som mord respektive försök till mord.

Brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning och tågtrafiken stoppades mellan Jordbro och Västerhaninge. Det är i skrivande stund oklart när trafiken kan komma att släppas på igen.

Förra året rekordår för antal dödsskjutningar

Förra året sattes ett nytt rekord med 63 gäng- och invandringsrelaterade dödskjutningar i Sverige. Det var trots den tidigare regeringens löften om att ”knäcka gängen” en dramatisk ökning från åren dessförinnan, trots att även dessa var rekordår.

Dödskjutningen i Jordbro är den första hittills i år och kommer bara ett fåtal dagar in på det nya året.

LÄS ÄVEN: Polischef om gängmordet som blev dagliga bombdåd: ”Isolerad händelse”

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
646Demonstration mot svenskt WHO-medlemskap
Annons