0
Inrikes

Gängskjutning mitt i bostadsområde i Gävle: ”Börjar likna en krigszon”

Publicerad 8/8/2020
Annons

På lördagskvällen blossade gängvåldet upp i ett bostadsområde i Gävle när en maskerad skytt öppnade eld från en moped. En person är skjuten och har förts till sjukhus. Polisen har inlett en större insats med bland annat två helikoptrar i området.

Det var omkring klockan 20 som polisen mottog larm om en skottlossning i stadens mest invandrartäta stadsdel Andersberg. Det sker bara dagar efter en annan skjutning i den likaledes invandrartäta stadsdelen Nordost. Polisen grep då fyra gängkriminella som sedan anhölls.

LÄS ÄVEN: Tiotals skott avlossades i bostadsområde i Uppsala – kriminell skjuten i huvudet

När polisen på lördagskvällen anlände till bostadsområdet påträffade man en skjuten person. Åsa De Veen är presstalesperson hos Gävlepolisen och hon berättar att man har inlett en större insats i området med flera avspärrningar och två helikoptrar i luftrummet.

– Vi har inte gripit någon utan söker förutsättningslöst efter gärningsmän, säger De Veen till Expressen.

”Maskerad snubbe på moppe”

Brottsoffret var vid medvetande när han fördes med ambulans till sjukhus. Polisen vill inte uppge hur skadeläget ser ut men uppger att de utreder händelsen som mordförsök.

Enligt vittnesmål i en lokal Facebookgrupp för Andersberg ska gärningsmannen ha varit maskerad och flytt från platsen på en moped. Det går även att läsa hur boende skrek och grät i rädsla efter att skotten ekat i området.

Boende: ”Kan inte gå ut snart i detta getto”

I den lokala Facebookgruppen är det flera boende som ventilerar rädsla och frustration över utvecklingen i området där vissa meddelar att de tänker flytta därifrån.

En person beskriver området som en krigszon medan en annan slår fast att snart vågar man inte ens gå ut.LÄS ÄVEN: 12-årig flicka död i Stockholmsförort – kom i vägen för gängskjutning

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons